Positieve en negatieve hoofdrol Tagliafico bij foutloze Bosz

19 augustus 2022, 22:50
Foto: © ProShots

Peter Bosz is met Olympique Lyon voor even de gedeeld koploper van Frankrijk. Ook de tweede wedstrijd van de Ligue 1-ploeg werd vrijdagavond namelijk winnend afgesloten tegen Troyes (4-1), mede dankzij een doelpunt Nicolas Tagliafico. De Argentijn was even daarvoor nog de schlemiel geweest.

De linksachter ging na bijna veertig minuten in de fout en gaf een strafschop weg, waarmee de vroege openingstreffer van Alexandre Lacazette opgedaan gemaakt werd (1-1). Maar al vroeg in de tweede helft maakte de oud-Ajacied zijn fout goed: uit een prachtige aanval liep hij van dichtbij de voorsprong tegen de touwen (zie onder).

De Braziliaan Tete gaf daarbij de voorzet op Tagliafico, maar niet veel later mocht de aanvaller annex middenvelder zelf juichen. Een schot werd niet goed gepareerd door de keeper van Troyes, Gauthier Gallon, waarna Tete van dichtbij het duel besliste met een kopbal in de rebound en vervolgens ook nog de vierde van Lyon voor zijn rekening nam.

Lees ook: Lyon heeft door festival

Samen met Paris Saint-Germain is Lyon de enige ploeg in Frankrijk met zes punten uit twee wedstrijden, maar dit weekend zullen er weer veel teams over de formatie van Bosz heen gaan. Afgelopen weekend werd het duel van Lyon namelijk gecanceld vanwege een onbespeelbaar veld van de opponent. Met de volledige buit op zak is de start van Bosz in het nieuwe seizoen in elk geval veelbelovend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen