De Boer vindt keuze Van Gaal 'raar': "Misschien beter dan De Ligt'

22 oktober 2022, 18:34

Frank de Boer heeft zich verbaasd over het feit dat Joël Veltman niet is opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het WK. De dertigjarige verdediger is basisspeler bij Brighton & Hove Albion, maar is niet een van de 39 spelers die kans nog kans maakt om mee te gaan naar Qatar.

In de studio van Viaplay noemt De Boer het 'raar' dat Veltman wordt genegeerd door Louis van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft de routinier geen enkele keer geselecteerd. "Hij heeft 39 spelers opgeroepen, maar had net zo goed veertig kunnen doen", begint De Boer. "Veltman speelt bij Brighton in hetzelfde systeem als het Nederlands elftal speelt. Hij doet niets anders."

De Boer, die het tussen september 2020 en juni 2021 voor het zeggen had bij Oranje, zou Veltman de voorkeur geven boven een speler die wel verzekerd lijkt van een plekje in de WK-selectie. "Als ik nu moet kiezen tussen De Ligt en Veltman voor de positie van rechter centrale verdediger waar Timber nu speelt, dan denk ik: misschien is Veltman wel beter op die positie. Hij heeft misschien wel dertig wedstrijden op die positie gespeeld. De Ligt speelt links centraal bij Bayern München."

Veltman speelde zijn laatste wedstrijd in het Nederlands elftal op 14 oktober 2020, toen De Boer nog de bondscoach van Oranje was. De voormalig speler van Ajax heeft 27 interlands achter zijn naam staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen