Gravenberch baalt van zijn situatie bij Bayern: "Niet gemakkelijk"

19 oktober 2022, 14:54

Ryan Gravenberch (20) is nog niet helemaal gelukkig bij Bayern München. De middenvelder heeft onder Julian Nagelsmann nog alles behalve een vaste plaats in het elftal veroverd. Sterker nog: de teller staat dit seizoen pas op 114 speelminuten, verdeeld over zes optredens.

Tegenover Abendzeitung München gaat de oud-Ajacied dieper in op zijn situatie. "De situatie is op dit moment voor mij niet makkelijk, nee. Natuurlijk wil ik spelen, maar ik moet ook geduldig zijn. Alleen dat is niet gemakkelijk", erkent de middenvelder, die door zijn gebrek aan speeltijd deze winter deelname aan het WK in Qatar vermoedelijk kan vergeten.

Nagelsmann had eerder nog mooie woorden over voor Gravenberch, die hem een van de grootste talenten ter wereld noemde in zijn leeftijdscategorie. Maar afgelopen weekend hield hij de Nederlander wel op de bank, terwijl hij wel vijf wissels inbracht. "Ik weet wat ik kan, maar de situatie is zoals hij is. Bayern is een grote club met heel veel goede speler. Ik moet vooral proberen kalm te blijven", analyseerde Gravenberch.

Marcel Sabitzer, Joshua Kimmich en Leon Goretzka staan allen hoger in de pikorde voor het middenveld bij Nagelsmann, die Gravenberch nog geen enkele keer als basisspeler opstelde. Kimmich was in de voorbereiding nog wel onder de indruk van zijn collega. "Hij verliest amper een bal en zal ons veel voetbal opleveren", was de Duitser lovend. 

Lees ookGravenberch bewierookt: "Beter dan de meeste spelers van zijn leeftijd"

Kopa Trophy-verkiezing

Zijn oefenmeester nam het woensdag juist op voor een ander talent in de Bayern-selectie: Jamal Musiala. Die had in zijn ogen de Kopa Trophy-verkiezing moeten winnen, boven Gavi. "Jamal Musiala en Jude Bellingham waren dit seizoen beter dan Gavi", oordeelde Nagelsmann over de uitverkiezing, waarin Gravenberch als nummer zeven eindigde. Eduardo Camavinga werd overigens nummer twee boven nummer drie Musiala en vier Bellingham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat gek nou. Dus je bedoelt te zeggen dat Gravenberch niet Muller, Kimmich of Goretska uit de basis heeft weten te spelen? Totaal onverwacht! xD

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En Bayern is zo'n mooie club Ryan ? Weet je het nog dat je zo zei ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen