Opnieuw zorgen bij Van Gaal: weer blessure bij De Ligt

30 oktober 2022, 11:22

Matthijs de Ligt (23) heeft wederom pijntjes overgehouden aan een wedstrijd van Bayern München. Na de wedstrijd tegen Borussia Dortmund enkele weken geleden moest de oud-Ajacied voortijdig naar de kant met klachten en dat overkwam hem na de 6-2 zege tegen 1. FSV Mainz wéér. Ditmaal bleef hij halverwege achter in de kleedkamer.

Net als na het duel met BVB verwacht De Ligt dat de schade meevalt. "Ik denk niet dat het iets ernstigs is", zei De Ligt in de Duitse media. Maar dat hij voor de tweede keer in de laatste vier Bundesliga-wedstrijden een duel niet kan volmaken vanwege pijntjes, zal bondscoach Louis van Gaal niet bepaald geruststellen. Ook de verdediger zelf weet dat hij heel fit moet zijn wil hij een oproep krijgen. "Want Oranje is geen revalidatiecentrum", liet de bondscoach zich meermaals ontvallen.

Trainer Julian Nagelsmann gaf na de royaal gewonnen wedstrijd nog iets meer context bij de wissel. "Het was vooral een voorzorgsmaatregel", verzekerde de coach. "De Ligt heeft last van een gespannen spier. Alleen als het zondag of maandag erger wordt, dan zullen we een nieuwe scan maken. Maar ik denk niet dat het nodig is." Wel is hij een serieus twijfelgeval voor het Champions League-duel met Internazionale, al staat er daar ook niets meer op het spel voor beide clubs.

Lees ook: 'In goede vorm verkerende' De Ligt klaar voor basisplaats op WK

Qua prestaties en speeltijd doet De Ligt het na een moeizame start wel goed bij Der Rekordmeister. De teller staat dit seizoen al op zeventien officiële wedstrijden, ondanks dat hij dus al meermaals met een lichte blessure kampte. Met Nathan Aké, Daley Blind, Sven Botman, Virgil van Dijk, Pascal Struijk, Jurriën Timber, Stefan de Vrij en Micky van der Ven is de concurrentie voor De Ligt voor de plekken centraal achterin behoorlijk groot voor het WK in Qatar. Mits fit is De Ligt normaliter wel een zekerheidje in de WK-selectie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen