Overzicht: Dit deden de Nederlandse opponenten in Europa

9 oktober 2022, 23:25

Er staat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ een serieuze uitdaging voor de boeg in hun Europese wedstrijden aankomende week. In aanloop naar de vierde Europese speelronde van het seizoen wisten veel tegenstanders in hun nationale competitie namelijk een prima indruk achter te laten. FCUpdate.nl maakt een overzicht van de tegenstanders van de Nederlands clubs in Europa aankomende week. 

Napoli zet vorm door

In de uitwedstrijd tegen Cremonese werd er ondanks een doelpunt van oud-Feyenoorder Cyriel Dessers met 1-4 gewonnen. Onder meer ex-PSV'er Hirving Lozano was trefzeker tegen de huidige nummer negentien van de Serie A, waardoor Napoli met 23 punten uit negen wedstrijden de koppositie vasthoudt. Ajax zal dus heel anders voor de dag moeten komen dan vorige week om uit in Napels de benodigde zege te behalen en Champions League overwintering in beeld te houden.

Lees ook: Cyriel Dessers geeft Ajax goede voorbeeld       

Midtjylland boekt minimale zege 

FC Midtjylland heeft zondagmiddag een minimale zege geboekt in de kraker tegen Aarhus GF (0-1). Een laat doelpunt van de Deense middenvelder Anders Dreyer in de 87e minuut maakte het verschil voor Midtjylland, dat daardoor de vijfde plaats in de Deense competitie overneemt van Aarhus. Aankomende donderdag zullen de Denen dus in prima vorm afreizen richting de Kuip, na het 2-2 gelijkspel tegen de Rotterdammers vorige week.

Zürich behoudt rode lantaarn in Zwitserland

In de thuiswedstrijd tegen Winterthur wisten beide ploegen niet tot scoren te komen en werden er in totaal slechts drie pogingen op doel genoteerd, wat resulteerde in een bloedeloos gelijkspel. Zürich komt hierdoor op vier behaalde punten uit tien wedstrijden, waarmee het de tiende en laatste plaats in de Zwitserse Super League bezet. Mocht PSV het eigen niveau weten te behalen, dan zou deze ploeg dus geen gevaar mogen vormen voor de Eindhovenaren.

Late wedstrijd Apollon 

AZ-opponent Apollon Limassol is dit weekend niet in actie gekomen in de nationale competitie. De Cyprioten komen morgenavond nog in actie tegen Anorthosis Famagusta, de huidige nummer negen van de Cyprische competitie. Dit kan een eventueel voordeel zijn voor de Alkmaarders, die aankomende donderdagavond dus meer rust in de benen zullen hebben dan Apollon, dat het AZ verrassend lastig maakte in het AFAS stadion. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen