Feyenoord-flop keert definitief terug naar Verenigde Staten

18 november 2022, 11:41   Bijgewerkt: 18 november 2022, 11:53
Foto: © ProShots

Cole Bassett keert definitief terug naar de Verenigde Staten. De 21-jarige middenvelder kwam bij Fortuna Sittard niet meer in de plannen voor en ziet zijn Nederlandse avontuur daardoor eindigen. Eerder lukte het hem al niet om door te breken bij Feyenoord.

Dat bevestigt Fortuna Sittard. Zijn werkgever Colorado Rapids kon via een clausule in het contract van Bassett besluiten om de middenvelder eerder terug te halen. Daarvoor zouden de wedstrijdminuten van de Amerikaan in het shirt van Fortuna gering moeten zijn. Dat was het geval. Bassett speelde sinds afgelopen zomer slechts 270 minuten in het shirt van Fortuna.

Het contract van de middenvelder eindigt op 31 december, maar Bassett heeft al toestemming gekregen om terug te keren naar de Verenigde Staten. Daarmee komt er een einde aan zijn avontuur in Nederland. Feyenoord haalde de middenvelder in januari naar Rotterdam. Daar bleef zijn speeltijd sindsdien beperkt tot 88 minuten, verdeeld over acht invalbeurten.

De eenvoudig international van de Verenigde Staten kwam bij Fortuna twaalf keer in actie. In de bekerwedstrijd tegen NEC maakte Bassett zijn enige doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen