Memphis vergeleken met Ronaldo: "Ging als kind al over lijken"

18 november 2022, 13:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het stond in de sterren geschreven Memphis Depay een profvoetballer zou worden. De aanvaller van het Nederlands elftal behoorde in zijn jeugdjaren tot de grootste talenten van Nederland en was in die periode al een van de meest gemotiveerde spelers van zijn categorie.

Oud-PSV'er Menno Koch speelde in de jeugd van PSV samen met Memphis. "Wat vanaf dag één duidelijk was, was dat Memphis een pure winnaar was. In alles. Ik wilde ook ieder partijtje winnen, maar dan het liefst op een eerlijke manier, door echt de beste te zijn. Memphis ging toen al over lijken, haha. Dat kon wel botsen. Hij kon echt onredelijk boos worden als het niet naar zijn zin ging", aldus Koch in gesprek met het Brabants Dagblad.

Koch merkte dat Memphis daar zijn ploeggenoten mee frustreerde. "Daar moet je wel tegen bestand zijn. Bij sommige jongens haalde hij zo het beste naar boven, andere jongens waren daar juist gevoelig voor. Die werden onzeker, kropen in zichzelf en gingen juist slechter spelen of trainen. Maar goed, topsport is hard. Uiteindelijk heeft dat karakter hem wel gebracht waar-ie nu is. Dat zie je bij alle échte toppers, zoals Cristiano Ronaldo."

Het Nederlands elftal heeft voor het komende WK in Qatar de hoop gevestigd op Memphis, die via PSV, Manchester United en Olympique Lyon bij FC Barcelona belandde. Daar heeft hij sinds september niet meer gespeeld wegens een blessure. Memphis lijkt het eerste duel van de poulefase te moeten missen, maar kan tegen Senegal mogelijk wel als invaller worden gebruikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar heeft memphis langdurig gepresteerd dan . Psv en dan .............. Memphis is geen slechte speler ,maar is echt geen wereldtop . Te veel geblesseerd ,wisselvallig ,en egoistisch.

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pure karakter moord wat op sommige jongens al decennia lang word gepleegd!

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Altijd een overgewaardeerde speler geweest die te klein is voor een topclub! Het feit dat hij bij Barca 4e of 5e keuze is, zegt toch alles!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen