'Liverpool en Benfica doen zaken: principeakkoord over WK-sensatie'

13 december 2022, 11:00
'Liverpool en Benfica doen zaken: principeakkoord over WK-sensatie'

Jude Bellingham was de afgelopen weken een van de uitblinkers bij Engeland tijdens het WK in Qatar. De middenvelder van Borussia Dortmund wordt al tijden in verband gebracht met een overstap naar een Europese grootmacht. Zo worden Real Madrid en Liverpool nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Bellingham. Liverpool heeft haar pijlen ook gericht op Enzo Fernández. Sterker nog, de Engelse grootmacht zou al een principeakkoord hebben met Benfica.

Dat meldt het Argentijnse La Capital althans. Fernández maakte afgelopen zomer de overstap van River Plate naar Benfica en heeft zich daar in de kijker gespeeld van de nationale ploeg. Fernández vierde op 24 september van dit jaar zijn debuut in het Argentijnse elftal en werd door Lionel Scaloni geselecteerd voor het WK in Qatar. Fernández begon in de eerste twee groepswedstrijden tegen Saoedi-Arabië en Mexico nog op de bank, maar is na zijn treffer tegen de Mexicanen niet meer uit de basiself weg te denken. In de kwartfinale tegen Oranje maakte hij nog de 120 minuten vol.

De optredens van Fernández zijn dus niet onopgemerkt gebleven. The Mirror meldde onlangs al dat Liverpool een principeakkoord had bereikt met de middenvelder en La Capital doet er dus een schepje bovenop. Volgens het Argentijnse medium zijn Benfica en Liverpool het eens geworden over een transfer van Fernández naar Engeland. De Argentijn werd in eerste instantie nog genoemd als alternatief voor Real Madrid, mocht de Koninklijke naast de komst van Bellingham grijpen. Maar nu lijkt Fernández dus op weg naar Anfield.

Benfica en Liverpool deden afgelopen zomer ook al zaken. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Engeland telde toen een slordige tachtig miljoen euro neer voor de komst van Darwin Núñez. Het is niet duidelijk hoeveel Fernández moet kosten, al wordt er gespeculeerd over een afkoopclausule van liefst 120 miljoen euro. Daarmee zou Fernández niet de duurste uitgaande transfer ooit van Benfica worden. João Félix vertrok in de zomer van 2019 voor ruim 127 miljoen euro naar Atlético Madrid.

Lees ook: De strijd om João Félix barst los: deze clubs willen hem hebben

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen