Nare nasleep in Sala-drama: transferverbod voor Cardiff City

17 december 2022, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het drama rond de in 2019 overleden Emiliano Sala houdt de gemoederen nog altijd bezig bij Cardiff City. De spits verkaste destijds van het Franse FC Nantes naar de Welshe club, maar kwam onderweg naar zijn nieuwe club bij een tragisch vliegtuigongeluk om het leven. Zo'n drie jaar later werd Cardiff City in de nasleep van het drama een transferverbod opgelegd.

Dat bevestigde voorzitter Mehmet Dalman zaterdag tegenover de BBC. De straf heeft ermee te maken dat Cardiff City heeft geweigerd om het eerste deel van de transfersom die het met Nantes was overeengekomen te betalen. Die transfersom bedroeg omgerekend ruim zeventien miljoen euro, waarna de FIFA en later het internationaal sporttribunaal CAS besloten dat zes miljoen euro daarvan alsnog overgemaakt dient te worden. Cardiff was het hier niet mee eens en besloot daarom het bedrag niet te betalen.

Dit leidde dus tot het transferverbod, al heeft Dalman er vertrouwen in dat dit nog voor de winterse transferwindow zal worden opgeheven. "Er zijn nog veel juridische discussies gaande, maar we hebben wel al de eerste factuur van Nantes ontvangen. Die hebben we niet betaald en we zijn ook niet van plan deze te betalen, voor bepaalde onderhandelingen worden afgerond. Voor januari zullen er zeker nieuwe ontwikkelingen zijn. We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat we dan gewoon de transfermarkt op mogen."

Menselijke kant

Daarnaast benadrukte Dalman dat rond alle discussies over transfersommen ook het tragische overlijden van Sala zelf niet mag worden vergeten. "Ik zou willen dat ik de schaduw van deze situatie van de club af kon halen. Iedereen binnen de club wil dat dit wordt opgelost. Mensen moeten niet vergeten dat een 29-jarige man is overleden. Er is een menselijke kant aan dit verhaal, het gaat niet alleen om geld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen