Rankovic volgt voorbeeld vriend Fraser niet: "Hoef niet loyaal te zijn"

23 december 2022, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht's Aleksandar Rankovic heeft besloten om niet op te stappen op het moment dat Henk Fraser weg ging bij de club. Hoewel de rechterhand van Fraser naar de Domstad werd gehaald vanwege zijn goede relatie met de oefenmeester, besloot hij om te blijven zitten. Andersom stapte Fraser wel op bij Sparta toen Rankovic op non-actief werd gezet. De coach geeft tekst en uitleg over zijn beslissing.

"De situatie tussen Henk en mij bij Sparta Rotterdam was compleet anders dan nu", blikt Rankovic desgevraagd terug op zijn beslissing bij Voetbal International. "Ik hoef, hoe gek dat ook klinkt, niet loyaal te zijn. Ik heb nog steeds heel goed contact met Henk, dagelijks. Hij is hartstikke blij dat ik ben gebleven. Als wij het hier goed doen, dan bevestigt het ook dat hij op de goede weg was. Wij trekken zijn werk door."

Zijn beslissing werd ook meermaals besproken met hoofdrolspeler Fraser. "Hij heeft meermaals aangegeven dat hij graag wil dat wij als staf blijven. Dat is voor mij wel belangrijk. Zelf heb ik een heel warm gevoel bij deze club. Dat heb ik eigenlijk al vanaf de dag dat ik hier ben begonnen. De keuze om aan te blijven was ook niet zo moeilijk."

Lees ook: 'Gedeelte bij FC Utrecht ziet Younes als dader in plaats van slachtoffer'

Rankovic zou in principe wel de ambitie hebben om ooit hoofdtrainer te worden, maar wil de druk niet bij de clubleiding neerleggen door uit te spreken dat hij dat nu ook bij FC Utrecht zou willen. Met zijn goede vriend en oud-collega Fraser gaat het volgens Rankovic goed. "Hij is druk met zijn familie, zijn kleinkinderen. Ik denk dat hij hartstikke aan het genieten is. Henk is goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Terecht, Fraser is financieel onafhankelijk en krijgt snel weer een club of neemt sabbatical. Voor Rankovic is dat anders. Als Utrecht van hem af wil, uitkopen. Younes is met zijn gezuig en gezien zijn verleden ff fout geweest (een heler is ook erger dan een steler) Laat Rankovic het seizoen maar afmaken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen