Van Bommel kan Blind goed gebruiken ondanks goals Stengs en Janssen

27 december 2022, 21:54

Mark van Bommel kan de eventuele komst van Daley Blind goed gebruiken. De Nederlandse coach liep dinsdagavond met Antwerp FC pijnlijk puntverlies op bij Westerlo (3-3). Door twee late goals van Vincent Janssen (die ook een hoop kansen liet liggen) en Calvin Stengs kwam er weliswaar nog een gelijkspel, maar vooral achterin was het kwetsbaar bij The Great Old.

 

Kwam Antwerp FC in de Beker van België nog uitstekend uit de WK-stop kwam met een 4-0 zege, ging het de eerste wedstrijd in de Jupiler Pro League ging het direct pijnlijk mis. Stengs, Janssen en Michael Frey waren weliswaar gevaarlijk voor de ploeg van Van Bommel, maar alle kansen waren niet aan Antwerp FC besteed. Zeker Frey had moeten scoren, maar zijn poging ging voor open doel alsnog mis.

Maxim De Cuyper was vlak voor de pauze aan de andere kant een stuk effectiever en zorgde voor de verrassende 1-0, gevolgd door de 2-0 uit een counter direct na de thee. Frey maakte zijn enorme misser met de aansluitingstreffer nog wel enigszins goed, maar mede omdat Janssen een aantal kansen onbenut liet, kon Mathias Fixelles met een harde uithaal aan de andere kant voor de derde Westerlo-goal zorgen. 

Dus leek Van Bommel een nederlaag te moeten slikken met Antwerp, maar door doelpunten van Janssen (uit een combinatie met Stengs) en Stengs (schot van buiten het zestienmetergebied) in de absolute slotfase, kwam er alsnog een knap punt. Daarmee is de achterstand op koploper RC Genk weliswaar tien punten, maar blijft een vervelende nederlaag de coach bespaard. 

Lees ook: 'Blind heeft naast Antwerp nog een voor Ajax pijnlijkere optie'

Met wel opnieuw drie tegengoals – in de laatste vijf officiële Jupiler Pro-wedstrijden hield Antwerp FC slechts eenmaal de nul – staat de teller van geïncasseerde doelpunten al op twintig dit seizoen. Dat is meer dan bijvoorbeeld nummer elf Sint Truiden en vooral de vorm van de laatste periode achterin is enigszins zorgelijk. Kan de komst van Blind voor meer ervaring zorgen achterin bij de Belgische topclub? 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja ze kunnen Blind zeker goed gebruiken, weg met Janssen, want daar word je geen kampioen mee, en Daley erin.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen