Younes keihard aangepakt: "Hij is een ongelofelijke bloedzuiger"

15 december 2022, 09:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht-trainer Henk Fraser is opgestapt na een incident met Amin Younes. Hij zou de Duitse buitenspeler bij de keel hebben gegrepen, waardoor zijn positie onhoudbaar was geworden en als hij zelf was aangebleven, een gedwongen vertrek onvermijdelijk was geweest. In de reacties op dat nieuws is de aanvaller overigens veelal de gebeten hond.

"We kunnen inmiddels wel concluderen dat Younes een heel vervelend mannetje aan het worden is", stelde Kees Kwakman bij ESPN althans. "Die is bij elke club met problemen weggaan." Bij Ajax weigerde hij ooit om in te vallen onder Erik ten Hag, waardoor hij persona non grata werd en in een oefenduel van de Amsterdammers pakte hij ooit rood na een ruzie met nota bene ploeggenoot Lisandro Magallán. "Hij is een ongelofelijke bloedzuiger, daar kan ik zo slecht tegen", deed presentator Jan Joost van Gangelen er nog een schepje bovenop. 

Het Algemeen Dagblad weet dat Amin Younes al langer het bloed onder de nagels van Fraser haalde. 'De man die zich de voorbije maanden al vaker stoorde aan het gedrag van een van zijn beoogde sterspelers', schreef de ochtendkrant. Ook het voorval krijgt aandacht in het stuk. 'Younes stapt geagiteerd van het veld en verwijt Fraser openlijk een voorkeur voor bepaalde spelers in zijn selectie te hebben.'

Ook journalist Sjoerd Mossou denkt dat de Duitser al langer slecht lag bij de oefenmeester van de Domsteldelingen, zo vertelt hij in de podcast van het AD. "Fraser zal zich al tijden kapot geërgerd hebben aan Younes, misschien wel met een goede reden. Dan escaleert het zo. (…) Totaal onverwacht, ondanks dat FC Utrecht beetje ondermaats te presteren", zei de journalist. "Het is ongetwijfeld een optelsom geweest van meerdere factoren."

RTV Utrecht weet overigens dat het incident binnen met woorden een vervolg heeft gekregen tussen Fraser en Younes. 'Waarom is Fraser ná het incident met Younes nog op trainingskamp gegaan? Het is de grote vraag die boven zijn vertrek blijft zweven, en waar FC Utrecht vooralsnog geen antwoord op wil geven', weet het regionale medium. Journalist René van den Berg hoorde drie namen in het geruchtencircuit: Danny Buijs, Fred Rutten en Henk ten Cate. Net als Mossou denkt ook dat Van den Berg dat dit weleens de stok kon zijn voor FC Utrecht om mee te slaan richting Fraser, over wie al twijfels waren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik las gisteren dat de spelersgroep wel achter Younes stond dus ik weet niet of de reacties in deze zo terecht zijn.

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik lees ook wel eens wat. Zegt niets over feiten

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar dat kun je over zowat elke bron zeggen toch? Het is uiteindelijk aan ieder voor zich wat je gelooft en wat niet. Ik geloof 100% dat Younes een irritante gozer is hoor, dat was zeker niet het punt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen