Ajax-opponent Union ziet sterkhouder naar Dortmund vertrekken

17 januari 2023, 18:27   Laatste update: 19:28

Borussia Dortmund neemt Julian Ryerson (25) per direct over van 1. FC Union Berlin. De Noor was dit seizoen een vaste waarde bij de club van Sheraldo Becker en Danilho Doekhi, die verrassend als nummer vijf van de Bundesliga de winterstop inging. 

Ryerson werd in Berlijn zowel als linkervleugelverdediger als op het middenveld gebruikt, waar hij zowel op links als op rechts uit de voeten kan. Duitse media verwachten echter dat hij zich in Dortmund zal gaan richten op de rechtsback-positie, omdat Thomas Meunier voorlopig geblesseerd aan de kant staat. Naar verluidt betaalt Dortmund een transfersom van vijf miljoen euro om het jeugdproduct van het Noorse Viking FK over te nemen.

Voor Union Berlin is het vertrek van Ryerson een tegenvaller. De Noor speelde al sinds de zomer van 2018 bij de club die destijds nog op het tweede niveau acteerde. In zijn eerste seizoen wist de club echter te promoveren naar de Bundesliga, waarin het achtereenvolgens elfde, zevende en vijfde werd. Dit seizoen was de club zelfs even koploper maar zakte het later terug naar diezelfde vijfde stek. 

Aankomende tegenstander Ajax

Daarnaast kende Ryerson dit seizoen een succesvolle Europese campagne met Union door in de Europa League tweede te worden in groep D, waarin ook het Belgische Union Saint-Gilloise, het Portugese Braga en het Zweedse Malmö FF uitkwamen. In de loting voor de tussenronde werd Union vervolgens gekoppeld aan Ajax, dat als nummer drie van de Champions League-groep instroomt in het tweede Europese toernooi. Op 16 februari komen de Duitsers op bezoek in de Johan Cruijff Arena, waarna een week later de return in Berlijn volgt. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Union Saint Galloise? 🤣🤣🤣🤣 ...die destijds nog in op het tweede niveau acteerde... 🤣🤣 Redactie, blijf jezelf niet voor lul zetten en ga aan de slag met het voorkomen van deze structurele fouten... Het is echt schrijnend...

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Aangepast en nog steeds fout! Chapeau! 👏

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen