Lukaku spreekt voorkeur voor nieuwe bondscoach België uit

1 januari 2022, 15:50

België nam na het teleurstellende WK in Qatar afscheid van bondscoach Roberto Martínez. Romelu Lukaku (29) heeft een duidelijke voorkeur voor de opvolging van de Spanjaard. Als het aan de aanvaller van Internazionale ligt wordt assistent-trainer Thierry Henry namelijk hoofdverantwoordelijk bij de Rode Duivels. 

"Hij heeft het respect van alle spelers én hij kent iedereen", beargumenteert Lukaku zijn voorkeur voor Henry tegenover het Italiaanse Sky Sports. "Ik weet niet wie de bond zal kiezen, maar hopelijk wordt het Henry. Hij is een geboren winnaar, hij heeft alles gewonnen. Hij weet wat we moeten doen", vervolgt de topscorer aller tijden van de Belgische nationale ploeg. 

Lees ook: Vertrek Martínez hing al in de lucht: "Signaal dat er iets mis is"

Henry is bezig aan zijn tweede periode als assistent-trainer bij België. Tussen 2016 en 2018 was hij ook al actief als assistent van Martínez, waarna hij bij AS Monaco en Montréal op eigen benen stond. Beide avonturen verliepen echter teleurstellend, waardoor de oud-speler van onder meer Arsenal en FC Barcelona in de zomer van 2021 opnieuw aansloot bij de Belgische ploeg. Tijdens het Nations League-duel tussen Nederland en België in september van dit jaar zat hij zelfs als hoofdverantwoordelijke op de bank omdat Martínez een schorsing uitzat.

Schone lei

Lukaku hoopt dat de Belgische bond het aandurft Henry door te schuiven nu Martínez zijn koffers heeft gepakt. "Deze generatie heeft nog geen prijs gepakt", beseft de aanvaller. "Maar dat moeten we wel blijven proberen." Wat hem betreft is het geen nadeel dat Henry ook de mindere prestaties van het afgelopen WK van dichtbij meemaakte. "Ik denk niet dat de bond nu een coach zal kiezen die alles wil veranderen en met een volledig schone lei wil beginnen. Dat is het volgens mij niet waard."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen