Napoli komt slecht uit de break: Inter wint kraker in Milaan

4 januari 2023, 23:07

Internazionale heeft Napoli de eerste competitienederlaag van dit seizoen toegediend. De ploeg uit Milaan was op eigen veld met 1-0 te sterk voor de koploper. Edin Dzeko zorgde vroeg in de tweede helft voor de enige treffer van de avond. 

Wil Inter in de tweede seizoenshelft nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd, dan mocht het vanavond enkel genoegen nemen met een overwinning. Daarvan leek de ploeg van Simone Inzaghi zich vanaf het begin meer dan bewust. Inter, waar Denzel Dumfries en Stefan de Vrij op de bank zaten, kreeg in het eerste bedrijf de beste kansen. Romelu Lukaku had de openingstreffer voor het binnenschieten, maar zijn poging verdween over het Napolitaanse doel. Als er één speler van Inter gebrand is een doelpunt te maken, dan is dat Lukaku wel. De Belg miste in de laatste groepswedstrijd van zijn land op het WK nog de ene na de andere kans.

Ook Matteo Darmian en Federico Dimarco kregen uitstekende mogelijkheden om de score te openen, maar ook zij slaagden er niet in te scoren. Napoli stelde daar in aanvallend opzicht bijzonder weinig tegenover. In de eerste seizoenshelft stond er geen maat op Napoli, dat liefst 41 punten haalde uit de eerste vijftien competitieduels. De ploeg van Luciano Spalletti was door de nederlagen van Benfica en Paris Saint-Germain tegen respectievelijk SC Braga en RC Lens zelfs nog als enige van alle clubs uit de vijf grootste competities van Europa. Maar daar kwam vanavond dus verandering in. Napoli was vooral in de eerste helft aanvallend onmachtig. De eerste goede kans liet tot de openingfase van de tweede helft op zich wachten. Victor Osimhen kon de bal echter niet goed controleren, waardoor André Onana 'm zonder problemen kon oppakken.

Een paar minuten later was het aan de andere kant wél raak. Dzeko, die wereldkampioen Lautaro Martínez nog op de bank hield, kopte uitstekend binnen na een dito voorzet van Dimarco. Daarmee had Inter de verdiende openingstreffer eindelijk te pakken. Napoli moest vervolgens komen, maar de koploper haalde eigenlijk geen moment het niveau dat we in de eerste helft van het seizoen van haar gewend waren. Ook Chvitsja Kvaratschelia en Osimhen, voor de winterstop niet tot nauwelijks af te stoppen, konden de Inter-defensie niet in de problemen brengen. In de slotfase maakte Dumfries nog zijn opwachting en met de Oranje-international binnen de lijnen trok Inter de 1-0 succesvol over de streep.

Titelstrijd

Door de nederlaag van Napoli in Milaan is de titelstrijd er overigens niet in één klap een stuk spannender op geworden. De voorsprong op nummer twee AC Milan, dat eerder op de dag met 1-2 te sterk was voor Salernitana, bedraagt immers vijf punten. Inter is de huidige nummer vier van de Serie A en heeft nog liefst acht punten minder dan de koploper uit Napels. Napoli gaat zondag op bezoek bij Sampdoria op zoek naar eerherstel voor de eerste competitienederlaag van dit seizoen. Vijf dagen later speelt de koploper de topper tegen Juventus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed voor de spanning .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen