Pröpper kijkt uit naar Vitesse-rentree: "Hier valt alles op de goede plek"

27 januari 2023, 21:36

De terugkeer van Davy Pröpper in het profvoetbal, eerder deze week, was minstens zo verrassend als zijn plotselinge stoppen een jaar eerder. Bij zijn oude én nieuwe club Vitesse heeft de 19-voudig international van het Nederlands elftal het plezier in zijn sport helemaal teruggevonden. 

Twaalf maanden geleden zag de wereld er nog heel anders uit voor Pröpper. De toen dertigjarige middenvelder was na een buitenlands avontuur bij Brighton & Hove Albion teruggekeerd bij PSV en hoopte daar het plezier terug te vinden, maar moest concluderen dat dat niet het geval was. "Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur. Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee", motiveerde hij destijds het besluit om zijn schoenen per direct aan de wilgen te hangen. 

Lees ook: PSV'er Davy Pröpper stopt per direct met voetballen

Cocu wakkerde vlammetje aan

Het is aan Phillip Cocu te danken dat Pröpper zich inmiddels weer profvoetballer mag noemen. De trainer trad eerder dit seizoen aan bij het dolende Vitesse dat een opvolger zocht voor de naar VfL Bochum vertrokken Thomas Letsch. Hij kende Pröpper nog van hun gezamenlijke periode in Eindhoven. "Ik heb hem gebeld en gevraagd of hij nog steeds achter zijn keuze stond", vertelt Cocu. "Of er misschien twijfel was. Dat wilde ik checken. Een week later zijn we koffie gaan drinken. Nee, ik heb hem niet geduwd of gepusht. Wel heb ik gezegd dat dit nog een kantelpunt is om het weer op te pakken. Nog een jaar wachten, dan wordt het veel moeilijker. Zo is het gegaan", legt Cocu uit tegenover Omroep Gelderland.

Rentree in Heerenveen?

Pröpper heeft goed nagedacht over het verzoek van Cocu en er in zijn omgeving uitvoerig over gesproken. "Daarna ben ik mee gaan trainen en merkte ik weer hoe goed ik me thuis voel hier. In de stad waar ik vandaan kom en bij de club waar ik nog steeds veel mensen ken. Hier valt alles op de goede plek." Zaterdagavond lonkt een rentree op het veld als Vitesse op bezoek gaat in Heerenveen. Pröpper hoopt zijn club de komende maanden van de veertiende plaats in de Eredivisie te kunnen helepen. "Wat ik nu wil is Vitesse helpen en een mooie tweede seizoenshelft draaien. Waar we nu staan, hoort de club niet." 

Lees ook: Pröpper is terug bij Vitesse en legt uit: "Ik ben er weer klaar voor"

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen