PSG verspeelt zege, Napoli met de schrik vrij tegen Mourinho

29 januari 2023, 22:45

Napoli leek in de jacht op de eerste Italiaanse landstitel sinds 1990 tegen zeldzaam puntverlies op te lopen tegen het AS Roma van José Mourinho, maar kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Na een late gelijkmaker zorgde Giovanni Simeone voor een 2-1 overwinning. In de Franse Ligue 1 kreeg koploper Paris Saint-Germain diep in blessuretijd het deksel op de neus tegen Stade Reims: 1-1.

Napoli - AS Roma 2-1

In het eigen Stadio Diego Armando Maradona kwam Napoli in de eerste helft op fraaie wijze op voorsprong. De Nigeriaanse spits Victor Osimhen schoot fraai raak na een knappe controle. De voorzet was afkomstig van 'Kvaradona', zoals de Georgische buitenspeler Chvitsja Kvaratschelia tegenwoordig liefkozend wordt genoemd door de Napolitaanse fans. 

[ZS_Voetbal/status/1619789723781709825]

Mourinho greep in de rust in en bracht Stephan El Shaarawy voor Leonardo Spinazzola. Uitgerekend de invaller leek Napoli vervolgens zeldzaam puntverlies toe te gaan brengen toen hij een kwartier voor tijd de gelijkmaker liet aantekenen. Aan de andere kant was het echter Giovanni Simeone, inmiddels in de ploeg gekomen voor Osimhen, die er vlak voor tijd voor zorgde dat Napoli er alsnog met de volle buit vandoor ging. Door de zege bedraagt de voorsprong van koploper Napoli inmiddels liefst dertien punten op nummer twee Internazionale.

Paris Saint-Germain - Stade Reims 1-1

In Frankrijk heeft koploper Paris Saint-Germain opnieuw punten verspeeld. De Parijzenaars, met het supertrio Messi-Mbappé-Neymar in de basis, kwam tegen het Stade Reims van basisspeler Azor Matusiwa pas na rust op een 1-0 voorsprong door een treffer van Neymar. De halverwege ingevallen Marco Verratti pakte vervolgens een rode kaart waarna PSG met een tiental de voorsprong probeerde te verdedigen. Dat leek ook te lukken, totdat Folarin Balogun diep in blessuretijd de gelijkmaker binnenschoot. Door het gelijkspel behoudt PSG slechts drie punten voorsprong op nummer twee RC Lens. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen