Malacia noemt een kwaliteit van Shaw waar hij nog van kan leren

21 februari 2023, 10:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tyrell Malacia is tevreden over hoe zijn eerste seizoen in dienst van Manchester United verloopt. De Oranje-international krijgt veel speeltijd van Erik ten Hag, maar moet op de linksbackpositie nog wel regelmatig voorrang verlenen aan Luke Shaw. In gesprek met Viaplay vertelt Malacia wat hij nog kan leren van zijn concurrent.

Malacia kwam vooralsnog in alle competities 26 keer in actie voor Manchester United. Ten Hag gebruikte hem 22 keer als basisspeler en vier keer als invaller. "Als je bij een grote club komt, is er altijd concurrentie. Daar moet je mee leren omgaan. Ik denk dat ik dat als persoon heel goed kan. Dat maakt je ook sterker. Dat ik zoveel heb gespeeld in mijn eerste seizoen in de Premier League, is niets mis mee."

Shaw is voor Malacia niet alleen een concurrent, maar ook een leermeester. "Hij zit naast me in de kleedkamer en we zijn veel met elkaar bezig. We praten veel met elkar, ook als hij bijvoorbeeld een keertje centraal speelt. Dat zit wel goed. Het is een heel goede speler. Dat wist ik al voordat ik hiernaartoe kwam. Ik wist wat me te wachten stond en ik ben heel blij dat de concurrentiestrijd er is", vervolgt Malacia.

Als Shaw fit is en niet door Ten Hag als centrale verdediger wordt gebruikt, dan krijg hij in principe de voorkeur boven Malacia op de linksbackpositie. "Wat zijn grootste kwaliteit is? Hij is in de laatste fase vaak heel erg goed", doelt Malacia op de aanvallende kwaliteiten van Shaw. "Daar kan ik wel van leren: voorin beslissender zijn."

Lees ookMalacia verklapt wat bezeten Ten Hag doet na een late uitwedstrijd

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen