PSG wint op enerverende avond, maar blessures baren zorgen

1 februari 2023, 22:55

Op een avond waar op alles tegen leek te zitten voor Paris Saint-Germain, heeft de ploeg van Christophe Galtier toch nog drie punten binnengehaald. De koploper van Frankrijk zag twee penalty's gemist worden en twee treffers afgekeurd worden wegens buitenspel, maar zegevierde uiteindelijk eenvoudig bij Montpellier: 1-3

Het duel leek uitstekend te beginnen voor Paris Saint-Germain, nadat het na zeven minuten spelen al een strafschop kreeg. Echter faalde spits Kylian Mbappé vanaf elf meter, maar hij kreeg een herkansing omdat doelman Benjamin Lecomte te vroeg van de lijn kwam. Echter keerde de doelman van Montpellier ook de tweede inzet van de topscorer van Paris Saint-Germain.

Vervolgens moest Mbappé na ruim twintig minuten spelen ook nog eens geblesseerd het veld verlaten - evenals Sergio Ramos - waardoor het een enerverende openingsfase was in Stade de la Mosson. Na 35 minuten dachten de Parijzenaren ondanks de tegenvallers op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Lionel Messi werd afgekeurd wegens buitenspel.

Lees ook: Nachtmerrie voor Mbappé: spits mist twee penalty's en loopt blessure op

In de tweede helft kwam er niet veel geluk meer bij voor Paris Saint-Germain, want ook een treffer van Achraf Hakimi werd afgekeurd door de arbitrage. Even later was het dan eindelijk raak. Fabian Ruiz schoot de dominerende Parijzenaren na 55 minuten op voorsprong, waarna Messi op aangeven van Ruiz het duel in het slot gooide. In de laatste minuut maakte Arnaud Nordin het nog even spannend met de 1-2, maar Warren Zaire-Emery liet de hoop van de thuisploeg snel verdwijnen met de 1-3.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen