'Slang' Fledderus wordt keihard aangepakt: "Hij gaat over lijken"

2 februari 2023, 09:13
'Slang' Fledderus wordt keihard aangepakt:

Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van FC Groningen, krijgt een reeks stevige verwijten in een analyse van het Algemeen Dagblad over zijn functioneren in het hoge noorden. De 40-jarige beleidsbepaler zou 'over lijken gaan' en jaagt daarmee zowel spelers als medewerkers van de club tegen zich in het harnas. 

Fledderus ontpopte zich in Groningen tot een keiharde onderhandelaar als het gaat om uitgaande transfers. Zo hield hij lang de poot stijf toen spelers als Jørgen Strand Larsen en Deyovaisio Zeefuik een mooie overgang naar respectievelijk Celta de Vigo en Hertha BSC konden maken. Het leverde Groningen uiteindelijk fraaie transfersommen op, maar 'een oud-speler' noemt de technisch directeur 'the snake' vanwege de moeite die hij moest doen om weg te komen uit de Euroborg. 

Lees ook: 'Code Rood' blijft bij FC Groningen: "Maar ik ben geen wegloper"

De krant deed verder onderzoek naar de manier waarop Fledderus zich binnenskamers gedraagt en daar komt de td niet goed vanaf. 'De mening dat Fledderus allesbehalve een warme persoonlijkheid is, wordt bovendien breed gedeeld. Hij is afstandelijk, niet empathisch en er zou onder zijn leiding sprake zijn van spanningen op de werkvloer', zo valt te lezen. 'Ook wordt gesteld dat andere clubs niet staan te springen met Fledderus om tafel te gaan, vanwege het imago dat nu aan hem kleeft van harde onderhandelaar.'

Aankoopbeleid onder de loep

Daarbij wordt Fledderus verweten dat de aankopen die de club die troosteloos onderaan staat in de Eredivisie doet vooral uit Scandinavische spelers van rond de 20 bestaat. 'Deze talenten krijgen in Groningen de ruimte om zich te ontwikkelen, met als doel ze voor een veelvoud te verkopen. Het verwijt is echter dat er te veel jonge voetballers zijn aangetrokken, waardoor de selectie in disbalans is. Bovendien komen steeds weer spelers naar Groningen uit competities van een lager niveau. Sporadisch haalde Fledderus bewezen eredivisiekrachten naar de Euroborg.' 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

'Daarbij wordt Fledderus verweten dat de aankopen die de club die troosteloos onderaan staat in de Eredivisie doet vooral uit Scandinavische spelers van rond de 20 bestaat.' Wat een heerlijke zin is dit! ☝️🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen