'Chaos bij Lazio na uitschakeling: ruzie tussen Sarri en Tare escaleert'

18 maart 2023, 17:25   Laatste update: 17:34

Na de verrassende Europese uitschakeling tegen AZ is het hommeles bij Lazio. De nummer drie van de Serie A legde het in twee duels af tegen de Alkmaarders, en dat kwam aan als een mokerslag. Volgens de Italiaanse krant Il Messaggero zouden trainer Maurizio Sarri en technisch directeur Igli Tare het na de wedstrijd flink aan de stok hebben gekregen.

De ruzie zou ontstaan zijn in het spelershotel waar de selectie van Lazio verbleef na de wedstrijd tegen AZ. Naar verluidt stonden Sarri en Tare schreeuwend tegenover elkaar en moesten de twee uit elkaar worden gehaald. De aanleiding van het conflict zouden de felle woorden van Sarri zijn na de uitschakeling. "We zijn er nog niet klaar voor om op dit niveau te spelen. Er is nog veel werk aan de winkel. Iedere keer dat we een paar wijzigingen aanbrengen, betalen we daar de rekening voor", sprak Sarri in de media. Die woorden schoten bij Tare in het verkeerde keelgat.

Toen Lazio daags na het debacle terugkeerde naar Italië, bleef de spanning hoog tussen het tweetal. Verschillende media meldden al eerder dat het tweetal niet de beste relatie kent. De kans is aanzienlijk groot dat één van de twee aankomende zomer de club moet verlaten.

Stadsderby

Lazio gaat zondagavond op jacht naar eerherstel in de derby tegen stadsgenoot AS Roma, waarbij de belangen minstens zo groot zullen zijn. Lazio en Roma strijden beide om de plekken die aan het eind van het seizoen recht geven op deelname aan de groepsfase van de Champions League. Bij een nederlaag passeert Roma Lazio op de ranglijst en drukt het de ploeg van Sarri mogelijk nog dieper in de zorgen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen