Koeman schrikt van voortijdige wissel Frenkie bij winnend FC Barcelona

5 maart 2023, 18:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft zondagmiddag een uiterst moeizame overwinning geboekt op Valencia (1-0). Het maakte zichzelf onnodig moeilijk, door onder meer een gemiste strafschop en rode kaart voor Ronald Araújo. Bovendien werd Frenkie de Jong halverwege gewisseld door Xavi en dat betekent veel onzekerheid rond de international van het Nederlands elftal, die vrijdag uiteraard in de voorselectie van Ronald Koeman zat.  

Nadat Teun Koopmeiners zaterdagavond al in de eerste helft gewisseld moest worden met een hamstringblessure bij Atalanta Bergamo en eerder deze zondag Jeremie Frimpong hetzelfde lot onderging bij Bayer Leverkusen, bleef Frenkie halverwege achter tegen Valencia. Dat was zeer opmerkelijk, want FC Barcelona stond moeizaam met 1-0 voor en het heeft bovendien géén midweekse wedstrijd voor de boeg. In de zes vorige La Liga-duels miste De Jong slechts twintig minuten. 

Bij de afwezigheid van Pedri (blessure) en Gavi (schorsing) was de wissel van Frenkie derhalve eentje die Koeman serieuze zorgen zal baren, als het daadwerkelijk om een blessure gaat. Zonder de Nederlander leek FC Barcelona na de fraaie openingstreffer van Raphinha (vooral de assist van Sergio Busquets was smullen geblazen, zie onder) op weg naar een royale zege, toen het na een uur voetballen een strafschop kreeg.

Ferran Torres moest Ansu Fati van de bal afhouden, hij wilde de penalty graag nemen, maar dat zelfvertrouwen zette hij niet om in een rake pingel. Hij schoot op de buitenkant van de paal en een halve minuut later raakte Fati de andere paal. Een misser die een behoorlijk dure werd, want niet veel later moest Araújo aan de noodrem trekken en werd hij terecht met een rode kaart van het veld gestuurd.

Lees ookKoeman krijgt door hamstringblessure volgende domper bij Oranje

En dus moest FC Barcelona zonder Frenkie met een man minder opeens overleven tegen de degradatiekandidaat bij wie invaller Justin Kluivert in de slotminuut nog gevaarlijk was. Met een zware midweekse wedstrijd in de benen tegen Real Madrid was dat een zwaar karwei, maar zoals al zo vaak dit seizoen in La Liga kon het vertrouwen op Marc-André Ter Stegen, die wederom een clean sheet kon bijschrijven. Daardoor werd de zege wel over de streep getrokken, al mist Araújo het duel met Athletic Bilbao en mogelijk Real Madrid een week later. Is Frenkie er dan wel weer bij?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen