Lazio spoelt Alkmaarse kater weg en geeft Feyenoord het goede voorbeeld

19 maart 2023, 20:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SS Lazio heeft zich in de Serie A herpakt van de uitschakeling in de Conference League van afgelopen donderdag. In een verhitte Derby della Capitale werd rivaal en stadgenoot AS Roma met 1-0 verslagen door een doelpunt van Mattia Zaccagni

Lazio moest over twee duels zijn meerdere erkennen in AZ, en dat kwam stevig aan in de Italiaanse hoofdstad. Trainer Maurizio Sarri was dan ook gebrand op een goed resultaat tegen Roma, de aanstaande tegenstander van Feyenoord in de Europa League. 

Georginio Wijnaldum kreeg voor de vierde keer op rij een basisplaats van Roma-trainer José Mourinho. De Nederlander maakte vorige week in het verloren duel met Sassuolo (3-4) zijn eerste treffer voor zijn Italiaanse werkgever. Nog voor de rust kwam Roma in de derby van zondag met tien man te staan. Verdediger Roger Ibañez vergreep zich aan Sergej Milinkovic-Savic en dat kostte de Braziliaan zijn tweede gele kaart. 

Tegen tien man was Lazio de sterkere ploeg en was het wachten dan ook op een eerste treffer. Die zou er na ruim een uur spelen ook komen, toen Zaccagni op links werd vrijgespeeld. De Italiaan dribbelde naar binnen en schoot vanuit een lastige positie knap raak in de verre hoek achter Roma-doelman Ivan Provedel. Mourinho haalde Wijnaldum daarop naar de kant en Roma leek even later via invaller Tammy Abraham langszij te komen. Het doelpunt van de Engelsman werd door de VAR echter geannuleerd. 

Door de zege in de derby is Lazio in ieder geval voor een paar uur zeker van de tweede plaats in de Serie A. De Romeinen hebben na 27 duels 52 punten verzameld. Dat zijn er liefst negentien minder dan koploper Napoli, dat eerder op de dag geen kind had aan het Torino van Perr Schuurs. Internazionale kan later op de avond de tweede stek in de Serie A weer overnemen, als het wint op bezoek bij Juventus. Voor Roma betekent de nederlaag dat het een pas op de plaats maakt in de strijd om een Champions League-ticket voor volgend seizoen. De ploeg van Mourinho staat vijfde, op een punt van regerend landskampioen AC Milan. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen