Opmerkelijk beeld: Xavi voelde penaltymisser aankomen bij FC Barcelona

7 maart 2023, 15:21
Opmerkelijk beeld: Xavi voelde penaltymisser aankomen bij FC Barcelona

FC Barcelona-trainer Xavi Hernandez had ogenschijnlijk niet bijster veel vertrouwen in de strafschop die Ferran Torres afgelopen weekend nam. De aanvaller ging na een klein opstootje afgelopen weekend achter de bal staan, maar schoot op de buitenkant van de paal. De Spaanse media zagen de coach van de Catalanen vooraf iets opmerkelijks doen.

De geschorste oefenmeester zat hoog in Camp Nou op de positie ter hoogte van de tv-commentatoren. Toen FC Barcelona bij een 1-0 voorsprong een strafschop kreeg, zag hij eerst Torres en Ansu Fati ruziën om de bal. Laatstgenoemde hoopte dat hij de pingel mocht nemen, maar Torres had de bal al beetgepakt en wilde de strafschop zelf benutten.

Heel vertrouwen daarin leek Xavi niet te hebben, want de coach van FC Barcelona sloeg een kruisje vlak voordat Torres de bal zou schieten. Het verzoek (dat men Xavi op de bank nooit eerder had zien maken) om hulp van boven werd echter niet gehoord, want de bal werd snoeihard op de paal geschoten door de aanvaller. Zodoende bleef het 1-0, de stand die ondanks de rode kaart voor Ronald Araújo op het bord bleef staan. 

Lees ookKoeman schrikt van voortijdige wissel Frenkie bij winnend FC Barcelona

Na het duel gaf Xavi overigens aan dat het besluit van Torres om de bal in te schieten wel volgens de geldende regels was. Hij stond bij afwezigheid van Robert Lewandowski bovenaan het lijstje. "Ferran was onze eerste nemer. Het is positief dat Fati wil scoren en het team wil helpen, zijn instelling is goed", liet Xavi geen kwaad woord uit over het talent. "Maar de spelers kenden de volgorde van de strafschoppenlijst."

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen