Burak Yilmaz verschaft na opvallende Instagram-post duidelijkheid over toekomst

6 april 2023, 08:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Burak Yilmaz heeft voor het eerst gereageerd op zijn veelbesproken Instagram-post. De 37-jarige spits maakt ondanks zijn 'afscheidsbericht' het seizoen bij Fortuna Sittard gewoon af, zo laat hij op de website van zijn werkgever weten. Onduidelijk is of hij ook na de zomer in het groen-geel is te bewonderen.

Yilmaz baarde afgelopen weekend opzien door na de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen zijn 'vertrek' aan te kondigen. "Beste supporters van Fortuna Sittard", begon hij zijn Instagram-post. "Het was een genoegen om voor jullie te spelen. Bedankt voor alles. Ik hoop op betere en succesvollere jaren."

Artikel gaat verder onder video

De afgelopen dagen was het speculeren of Yilmaz daad bij woord zou voegen en daadwerkelijk afscheid zou nemen van Fortuna Sittard. De Turkse spits ging woensdagavond om tafel met het bestuur. "Ik ben ook de resterende zeven wedstrijden gewoon beschikbaar voor Fortuna. Ik besef dat het bericht voor de nodige onrust heeft gezorgd. Het was een moment waarop alle emoties bij elkaar kwamen, ook frustratie omdat niet alles is gelopen zoals gehoopt. Uiteindelijk hoort dat ook bij voetbal", aldus Yilmaz.

Ook over waarom de spits de opvallende boodschap plaatste, is nu duidelijkheid. "We hebben tegen FC Groningen een belangrijke stap gezet in de strijd om handhaving, dat was en blijft onze topprioriteit. Nu we er goed opstaan moeten we ook durven vooruit te kijken. Met oog op volgend seizoen is het daarom wellicht goed om andere spelers minuten te laten maken. Dat was eigenlijk de boodschap van het bericht op mijn Instagram."

Yilmaz tekende afgelopen zomer een contract voor vijf jaar in Sittard, waarvan twee als speler. Het is niet duidelijk of hij dat contract ook daadwerkelijk gaat uitdienen. "Ik heb nog geen keuze gemaakt voor het nieuwe seizoen. We hebben nog zeven wedstrijden en dan zit het seizoen er normaal gesproken op. Ik wil de komende maanden gebruiken om na te denken over mijn toekomst, zodat ik straks een keuze maak waar ik volledig achter sta."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen