KNVB komt met duidelijkheid over gestaakt duel tussen NAC Breda en Willem II

18 april 2023, 13:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II wordt volgende week dinsdag uitgespeeld. De burenruzie in Noord-Brabant werd afgelopen vrijdag gestaakt na ongeregeldheden in het Rat Verlegh Stadion. Er zijn bij het restant van de wedstrijd geen supporters welkom.

Afgelopen vrijdag ging het helemaal mis in Breda. Daar werd er voor de wedstrijd al vuurwerk afgestoken. In de tweede helft besloot scheidsrechter Jeroen Manschot de wedstrijd tijdelijk te staken toen er vuurwerk op het veld werd gegooid. Daarna ging het weer mis toen Willem II op een 0-1 voorsprong kwam. De spelers van de bezoekers werden bekogeld en dus besloot de arbiter om het duel definitief te staken.

Artikel gaat verder onder video

De KNVB vindt dat er na de recent aangescherpte maatregelen goed is gehandeld. Inmiddels heeft de voetbalbond besloten dat de wedstrijd volgende week dinsdag 25 april om 14.30 uur wordt afgemaakt. De wedstrijd werd in de 74e minuut gestaakt en dus zijn er nog minimaal zestien minuten te spelen. De lokale autoriteiten hebben bepaald dat het restant van de wedstrijd zonder publiek wordt uitgespeeld. ESPN zendt de wedstrijd niet live uit.

De onafhankelijke aanklager betaald voetbal stelt een nader onderzoek in naar de ongeregeldheden bij de wedstrijd. NAC en Willem II kunnen de punten allebei nog goed gebruiken. Beide clubs willen graag naar de play-offs om zo te kunnen promoveren naar de Eredivisie. NAC heeft na 32 wedstrijden 49 punten en staat achtste. Willem II staat er met 56 punten beter voor. De Tilburgers bezetten plek vier. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen