Aston Villa heeft wilde plannen en aast op Spaanse internationals: tientallen miljoenen voor verdediger

30 juni 2023, 08:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Barcelona baarde opzien door begin vorig jaar bijna zestig miljoen euro neer te tellen voor de komst van Ferran Torres. In Catalonië werd er reikhalzend uitgekeken naar de komst van de buitenspeler, maar hij heeft tot op heden niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Een terugkeer naar Engeland behoort tot de mogelijkheden. Aston Villa heeft hem naar verluidt op het lijstje staan. De club uit Birmingham staat eveneens op het punt Pau Torres te verwelkomen als topaanwinst.

Aston Villa heeft een uitstekend seizoen achter de rug. De ploeg van trainer Unai Emery slaagde erin zich als nummer zeven van de Premier League te kwalificeren voor de UEFA Conference League. Aston Villa hield onder meer Tottenham Hotspur onder zich en eindigde uiteindelijk op ‘slechts’ zes punten van nummer vijf Liverpool. De prestaties in het afgelopen seizoen smaken naar meer. Dat blijkt wel uit de transferplannen. Aston Villa haalde Youri Tielemans al transfervrij naar Birmingham en zou nu ook Ferran Torres op de korrel hebben.

Artikel gaat verder onder video

De aanvaller verruilde Manchester City begin vorig jaar voor FC Barcelona. Waar Torres tijdens zijn eerste halfjaar kon rekenen op een basisplaats, zat hij in het voorbije seizoen vaker wel dan niet op de bank. De vleugelspeler zou inmiddels op de nominatie staan om alweer te vertrekken uit Catalonië. Aston Villa hoopt naar verluidt te profiteren van de situatie. De nummer zeven van de Premier League overweegt een voorstel om Torres komend seizoen te huren mét een optie tot koop. Dat meldt Mundo Deportivo althans. Aston Villa zou Torres volgend jaar dan voor een bedrag van 25 miljoen euro eventueel definitief willen overnemen. Dat is een stuk minder dan de transfersom die FC Barcelona vorig jaar voor de aanvaller op tafel legde.

Nóg een Torres

Waar de interesse in Ferran Torres nog niet concreet lijkt te zijn, mag Pau Torres zich bijna officieel speler van Aston Villa noemen. De verdediger staat op het punt zijn handtekening te zetten onder een contract tot medio 2028 bij de Engelse subtopper. Volgens Fabrizio Romano maakt Aston Villa zo’n 35 miljoen euro over aan Villarreal. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 40 miljoen euro. Met de aanstaande komst van Torres slaat Aston Villa een grote slag. De 23-voudig Spaans international stond naar verluidt ook in de belangstelling van Bayern München, maar hij zou pas een serieuze optie worden als Kim Min-jae niet haalbaar was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen