‘Bayern München zet Tottenham Hotspur onder druk en denkt aan plan B voor transfer Kane'

3 juli 2023, 19:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bayern München staat op het punt Kim Min-jae te contracteren, maar wil ook heel graag een nieuwe aanvalsleider aan de selectie toevoegen. Harry Kane geldt als voornaamste kandidaat om deze zomer de overstap te maken naar de Allianz ArenA. De spits van Tottenham Hotspur staat naar verluidt open voor een Duits avontuur, maar zijn huidige werkgever is niet van plan hem zomaar te laten gaan. Daarom overweegt Bayern München over te gaan tot plan B.

Kane wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Bayern München. De kampioen van Duitsland nam vorig jaar afscheid van Robert Lewandowski, die naar FC Barcelona vertrok. De voorhoede van Bayern München druipt ook na het vertrek van de Poolse goalgetter over van de kwaliteit, maar een ‘echte’ nummer 9 van topkwaliteit ontbreekt. Kane moet daar verandering in brengen. Hij heeft echter een flinke prijskaart om zijn nek hangen. Hoewel zijn contract bij Tottenham Hotspur volgend jaar afloopt, verlangen de Noord-Londenaren een bedrag van zo’n 100 miljoen euro.

Artikel gaat verder onder video

Het eerste bod van Bayern München werd daarom regelrecht van tafel geveegd door Tottenham Hotspur. De 70 miljoen euro die Der Rekordmeister vorige week indiende, lijkt niet eens serieus genomen te worden door de Spurs. Bayern München geeft zich echter niet zomaar gewonnen. Eind vorige week kwam al naar buiten dat de Duitsers een nieuw bod voorbereiden. Kane heeft zijn besluit al genomen. Volgens Florian Plettenberg van Sky Sport wil de Engelsman enkel naar Bayern München, indien zijn huidige werkgever niet wil meewerken aan een binnenlandse transfer. Manchester United had Kane op de korrel, maar lijkt kansloos in de strijd om diens handtekening.

Tottenham Hotspur laat Kane het liefst niet gaan, maar zal zich ook realiseren dat hij nog maar voor één jaar een contract heeft. Dat betekent dat als hij deze zomer niet vertrekt, na komend seizoen transfervrij van club kan wisselen. Daar is Bayern München zich uiteraard ook van bewust. Mocht Tottenham Hotspur deze zomer niet meewerken, dan is een transfervrije overstap in 2024 ook een optie voor de club uit Beieren. Dat meldt Plettenberg althans. Een tijdelijke oplossing zou dan de komst van Niclas Füllkrug (Werder Bremen) kunnen zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen