Maurice Steijn diep onder indruk: 'Zoveel kwaliteit heb ik nog niet vaak gezien bij een jonge doelman'

29 juli 2023, 09:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn is tijdens zijn eerste weken in dienst van Ajax onder indruk geraakt van Jay Gorter. Op een basisplaats hoeft de 23-jarige keeper echter niet te rekenen. Gerónimo Rulli is en blijft (voorlopig) de eerste keuze onder de lat.

Steijn heeft met Rulli een 'heel goed' gesprek gehad, zo laat hij aan De Telegraaf weten. "Daar is uitgekomen dat hij het naar zijn zin heeft, maar ook wel hoopt dat er snel versterkingen komen. Ik denk dat je daarop doelt, maar hij heeft op geen enkele manier aangegeven weg te willen", stelt de trainer van Ajax.

Artikel gaat verder onder video

De Argentijnse keeper is de voorbije weken in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club. "Met Hedwiges Maduro erbij heb ik hem gevraagd wat er waar is van de belangstelling van Villarreal. Of hij me in het Nederlands niet verstond? Ik heb Hedwiges het in het Spaans laten vragen. Rulli is mijn eerste keeper", windt Steijn er geen doekjes om.

"Jay Gorter vind ik echt ook een fantastische keeper", gaat Steijn verder. "Ik werk nu vier weken met hem. Zoveel kwaliteit heb ik nog niet vaak gezien bij een jonge doelman. We moeten kijken hoe hij zich het beste kan ontwikkelen. Heeft hij er iets aan in de beker te keepen en misschien een paar potjes als Rulli geblesseerd is? Of is het beter hem 34 duels op huurbasis in de Eredivisie vlieguren te laten maken, zodat hij volgend seizoen helemaal klaar is om de concurrentie aan te gaan? Als hij gaat, moeten we een nieuwe keeper zoeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe zit het met de transfer van de keeper van Fenerbace Ajax ?

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat vraag ik me ook af. Steeds komen er informaties die ik me afvraagt of ze wel waar zijn. Waar ik zo aan stoor zijn de steeds terugkerende informaties of meningen van o.a.Valetijn Driessen. Als het aan hem ligt kraakt hij Ajax aan alle kanten daar waar kan. Gelijk dat Ajax heeft om met de Telegraaf te stoppen, mogelijk om deze persoon wat ik zeker niet uitsluit, mogelijk dat dit reeds een langer tijd zich afspeelt. Ik geloof pas als er echt een contract getekend is, daar we steeds met geroddel niets kunnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen