Bart Frouws deelt zorgelijke statistiek over Ajax: 'Onder Erik ten Hag nog nóóit gebeurd'

22 september 2023, 07:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Een spektakelstuk tussen Ajax en Olympique Marseille eindigde vrijdagavond in een doelpuntrijke remise (3-3). Het was een wedstrijd waarin alle twee de ploegen veel ruimtes weggaven, wat ook resulteerde in de nodige kansen. De Fransen namen het doel van Jay Gorter veelvuldig onder vuur.

De ploeg uit het zuiden van Frankrijk wist donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA maar liefst 25 schoten te lossen. Daarvan moet gezegd worden dat de helft van de schoten niet allemaal op doel gingen, maar het komt niet vaak voor dat Ajax in een wedstrijd zo veel kansen weggeeft. Voetbal International-journalist Bart Frouws zag dit jaren geleden niet gebeuren.

Artikel gaat verder onder video

"Ajax heeft tegen Marseille 25 schoten tegen gekregen. De Amsterdammers kregen in geen enkele van de 215 officiële duels onder leiding van Erik ten Hag zoveel pogingen om de oren", schrijft Frouws op het medium X. Het laat in ieder geval zien dat er voor Ajax nog werk aan de winkel is in aanloop naar De Klassieker van zondag en voornamelijk in defensief opzicht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar het werd toch 3-3 ? En dan een tegenstander met een topvoetballer als Aubemayang in de ploeg. Wel goede oefenwedstrijd voor Ajax om een lekker resultaat as. zondag te halen en waarom ook niet, er komt echt geen wonderploeg naar de Arena. Graag veel meer vlaggetjes voor de sfeer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen