Louis van Gaal bij aanhangers Omtzigt genoemd als premierskandidaat: 'Oke...'

19 september 2023, 11:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/Humberto

Louis van Gaal komt uit een peiling van het RTL Nieuwspanel naar voren als een van de mogelijke kandidaten om premier van Nieuw Sociaal Contract (NSC) te worden, de nieuwe partij van Pieter Omtzigt. Het zorgt voor hilariteit aan tafel bij de talkshow Humberto.

Gijs Rademaker, bekend opiniepeiler van RTL, liet in het bijzijn van Omtzigt wie een gedeelte van zijn achterban ziet als een geschikte premierskandidaat. Daar kwamen verschillende namen uitrollen, maar gek genoeg ook een voetbaltrainer: Louis van Gaal. Zijn naam stond - in het klein weliswaar - onder meer naast die van rvc-lid van PSV Klaas Dijkhoff opgeschreven. Het zijn allemaal kandidaten die de aanhangers van Omtzigt wel zouden willen zien als premier voor NSC.

Artikel gaat verder onder video

Omtzigt krijgt vervolgens te horen dat hij haast moet maken, omdat Louis van Gaal ook wordt genoemd als mogelijke bondscoach van Duitsland. "Anders kaapt de Duitse bond hem nog weg", zegt Rademaker lachend. "Oke...", zegt Omtzigt, die een stilte laat vallen, waarna de tafel begint te lachen. "Hij heeft fantastische dingen als trainer gedaan", is het laatste wat de politicus er over kwijt wil.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ha ha ha, weer een item om dat kinder programma voor volwassenen op te vullen, gegarandeerd.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valt mee dat je hier wel mag reageren. Bij die opruier Kraay mag dat niet. Eerst beschuldigingen aan het adres van Maurice Steijn. Volgens mij weet hij niet wat het programma van de landverrader Omtzigt is en alleen maar onzin uitkraamt om maar in beeld te komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen