Ronald Koeman krijgt gratis tip: 'Die twee naast elkaar, dat zou ik wel eens willen zien'

6 september 2023, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Kees Luijckx zou graag zien dat bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal kiest voor Frenkie de Jong en Joey Veerman. De oud-middenvelder van onder meer AZ, NAC Breda en Roda JC verwacht dat die twee een goed blok kunnen vormen voor de defensie van Oranje.

Luijckx werd bij Voetbalpraat van ESPN gevraagd naar zijn ideale opstelling. Zijn controlerende middenvelders zijn duidelijk. "Ik denk dat Veerman heel goed met Frenkie kan samen spelen. Frenkie is een loper met de bal, Veerman is een passer. Dat zou ik wel eens willen zien. Het zijn twee intelligente spelers", aldus Luijckx, die meteen een vraag kreeg van tafelgenoot Sjoerd Mossou. "Omdat je die twee hebt opgesteld, heb je er ook maar voor de zekerheid drie achter gezet neem ik aan?"

Artikel gaat verder onder video

Luijckx geeft namelijk de voorkeur aan een systeem met drie centrumverdedigers. Hij zou op dit moment kiezen voor Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Nathan Aké. "Ook dat, maar vooral omdat we veel goede centrale verdedigers hebben. Die moet je gewoon opstellen. En als die niet meer presteren kun je altijd nog je middenveld aanpassen. Maar ik stel de beste spelers op", vervolgde de analist, die in 2009 zelf twee interland speelde voor het B-team van het Nederlands elftal.

Oranje speelt in de strijd om een EK-ticket tegen Griekenland (donderdag, 20.45 uur) en Ierland (zondag, 20.45 uur). Cristian Willaert sluit zich qua opstelling niet aan bij ESPN-collega Luijckx. "Ik zou niet voor Veerman kiezen naast Frenkie. Mats Wieffer is wat ballen afpakken betreft de beste middenvelder die we hebben. Hij speelt ze ook nog naar de goede kleur. Dat doen anderen meestal niet, die leveren 'm van de twaalf keer twaalf keer in. Ik zou voor Wieffer kiezen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen