Gözübüyük gebeten hond in Schotland: Spanje stelt kwalificatiefeestje nog even uit

12 oktober 2023, 22:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Schotland is er donderdagavond nog niet in geslaagd zich te plaatsen voor het EK van 2024. De stuntploeg van de kwalificatiereeks was bij een overwinning in en tegen Spanje zeker geweest van een startbewijs, maar ging in Sevilla met 2-0 onderuit. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük was na afloop de gebeten hond bij de Schotse fans.

Nadat beide ploegen elkaar in de eerste helft in evenwicht hielden (0-0), dacht Scott McTominay in de tweede helft voor een Schotse voorsprong te kunnen zorgen. De man die zijn club Manchester United vlak voor het interlandweekend ook al redde - en eerder in de kwalificatiereeks ook beide Schotse treffers voor zijn rekening nam in de thuiszege op de Spanjaarden - kwam echter bedrogen uit. De als VAR dienstdoende Pol van Boekel riep Gözübüyük naar het scherm, waar de arbiter vaststelde dat de Spaanse doelman Unai Simón in de aanloop naar het doelpunt gehinderd zou zijn.

Het bleef dus 0-0 en Schotland zou het deksel daarna alsnog op de neus krijgen. Een kwartier voor tijd hielp aanvoerder Alvaró Morata zijn ploeg over het dode punt door een voorzet van routinier Jesus Navas binnen te koppen. Morata scoorde twee weken geleden namens Atlético Madrid al twee keer tegen Feyenoord en trok zijn uitstekende vorm dus door naar de nationale ploeg. Vlak voor het einde zorgde debutant Oihan Sancet voor de beslissende 2-0, al had zijn treffer meer weg van een eigen doelpunt.

Op X spraken veel Schotse fans tijdens en na de wedstrijd hun ongenoegen uit over de beslissing van Van Boekel en Gözübüyük om de treffer van McTominay te annuleren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze man van Boekel, die de aanval van Brobby op keeper Veassen als ongelukkige botsing ziet, stelt hier een overtreding vast. Van Boekel en Gozubuyuk hebben blijkbaar vacantie aangeboden gekregen vanuit Spanje

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kan dit een 'overtreding' zijn... 🤦🏻‍♂️

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze scheidsrechter en VAR moeten een schorsing opgelegd krijgen van minimaal nooit meer Europees mogen fluiten. Ze doen puur aan thuisfluiten en vooral die scheidsrechter denkt de wijsheid in pacht te hebben met zijn arrogante houding. Mogelijk een goede scheidsrechter voor een ander land maar niet Nederlands waardig te noemen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen