Kijkcijfers Vandaag Inside blijven maar stijgen: één programma scoort slechts beter

17 oktober 2023, 20:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De kijkcijfers van tv-programma’s worden niet langer openbaar geüpdatet. Alleen mediapersoonlijkheid Tina Nijkamp plaatst ze dagelijks op haar story’s en zij ziet een duidelijke trend. Waar de talkshow Vandaag Inside in de oude manier van meten meestal genoegen moest nemen met een plek achterin de top-tien, is dat met de nieuwe manier van meten anders.

Bovendien blijven de kijkcijfers van de populaire talkshow almaar stijgen, zo vertelt Nijkamp in de Veronica Superguide. “Het is nu zelfs zo populair dat het bijna elke dag het best bekeken programma is na het Journaal van 20 uur”, weet de mediadeskundige over VI. De cijfers zijn beduidend hoger dan voorheen het geval was in de oude metingen.

Artikel gaat verder onder video

Over het algemeen gaat de talkshow ver over de miljoen kijkers, maar maandagavond was dat door de wedstrijd van het Nederlands elftal beduidend minder: ‘slechts’ 833.000 kijkers schakelden in voor Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Daarmee is het overigens alsnog by far de beste talkshow van de dag, want Khalid en Sophie (657.000), Op1 (614.000) en Humberto (440.00) deden het minder goed.

Zij hadden deels ook last van het Nederlands elftal, dat maandagavond de cruciale interland tegen Griekenland (0-1 winst) speelde. Die wedstrijd werd door een half miljoen mensen meer gekeken dan het duel met Frankrijk van vrijdagavond: liefst 2.254.000 kijkers.

Nijkamp denkt wel te weten wat het geheim is van VI. “Als je naar het programma kijkt, heb je het gevoel dat je bij vrienden op bezoek bent die je bijpraten over de dag. En dat is een uniek gevoel dat geen enkel ander programma heeft. Ook verkondigt het programma een andere mening dan de vaak gehoorde ‘grachtengordel’-mening op de NPO”, aldus de voormalig programmadirecteur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ligt gelukkig niet aan mij 🤮

avatar

Best droevig als je van der Gijp als je vriend moet zien dan, ik hou het nog geen minuut uit als ik die kop en dat domme gelul van hem moet aanhoren

Gdwa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk dan niet.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gijp heeft een erg laag IQ

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet je dingen bij de naam noemen , een menig hebben allemaal prima , ik hou er wel van. Maar een vriend van de Gijp !!! heb nog nooit een dom iemand gezien dan hem. Die Derksen tja oude vervelende man , maar die weet wel veel. En die Genee tja soort maten naaier, ongeloofwaardig.

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jeetje, deze comment getuigd ook niet van een hele hoge vorm van intelligentie.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook verkondigt het programma een andere mening dan de vaak gehoorde ‘grachtengordel’-mening op de NPO” En zo is het. De tijd dat men slaafs achter die z.g. deuggprogramma's aan liep is wel verleden tijd gezien de kijkcijfers van VI. Bereid je maar vast voor op duplicatie's van dit programma m.u.v. de publieke omroepen, die de roepende in de woestijn worden, als ze dat al niet zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen