Santiago Giménez tweet gechoqueerd over krankzinnige beslissing van Dennis Higler

29 oktober 2023, 19:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord verloor zondagmiddag met 2-1 bij FC Twente en heeft daardoor na tien speelrondes een achterstand van liefst zeven punten op het nog foutloze PSV. Bij de Rotterdammers is er na afloop grote onvrede over een beslissing van scheidsrechter Dennis Higler bij een 1-0 tussenstand.

Nadat Manfred Ugalde FC Twente in de eerste helft op voorsprong had gebracht, maakte Feyenoord na rust jacht op de gelijkmaker. In de 69ste minuut leek het elftal van Arne Slot een gouden mogelijkheid te gaan krijgen, nadat Santiago Giménez in de zestien van FC Twente werd gevloerd door Robin Pröpper. De verdediger van FC Twente miste de bal volledig en raakte de benen van de spits hard, maar Higler en de videoscheidsrechter wilden niets weten van een strafschop.

Ricky van Wolfswinkel verdubbelde de voorsprong voor FC Twente kort erna, waarna Feyenoord alleen nog tot een aansluitingstreffer van Lutsharel Geertruida kwam. De regerend landskampioen liep zo in Enschede tegen het eerste verlies dit Eredivisie-seizoen aan.

Bij Giménez is het ongeloof over de niet gegeven strafschop na de tackle van Pröpper enkele uren na de wedstrijd nog altijd groot. De Mexicaanse spits citeert op X, voorheen Twitter, de beelden van het moment en plaatst daarbij twee veelzeggende, verbijsterde emojis.