Schandalige reacties tijdens prijsuitreiking Emiliano Martínez: Drogba moet ingrijpen

30 oktober 2023, 21:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Emiliano Martínez legde maandagavond beslag op de Yassin Trophy, oftewel de prijs voor de beste doelman van het afgelopen jaar. Martínez speelde een uitstekend seizoen bij Aston Villa, maar stond met name aan de basis van de WK-winst van Argentinië ten koste van Frankrijk. In Frankrijk zit deze nederlaag nog diep, werd duidelijk toen ceremoniemeester Didier Drogba moest ingrijpen.

Nadat Martínez werd gekroond tot Keeper van het Jaar betrad hij het podium, waarop hij werd toegesproken door Drogba. Toen de Argentijn op een gegeven moment aan het woord kwam, klonk er boe-geroep vanuit het publiek. Op een gegeven moment moest Drogba ingrijpen toen er voor de zoveelste keer geroezemoes vanuit de tribunes luidde.

Artikel gaat verder onder video

Drogba verzocht de Fransen om te stoppen en om respectvol om te gaan met de uitreiking van de prestigieuze prijs voor keepers. Martínez maakte, buiten zijn landgenoten uit Argentinië, geen vrienden op het WK in Qatar. De doelman haalde regelmatig irritante fratsen uit die niet bepaald sportief genoemd konden worden.

Desondanks was Martínez in de WK-finale tegen Frankrijk van onschatbare waarde. In de allerlaatste seconde van de verlening maakte de keeper een één-tegen-één-situatie met Randal Kolo Muani onschadelijk, waarna Argentinië uiteindelijk de strafschoppenserie over de streep trok. In die strafschoppenserie werd Martínez de held door de penalty van Kingsley Coman te keren.

Martínez eindigde boven Ederson, Yassine Bounou, Thibaut Courtois en Marc-André ter Stegen in de Yassin Trophy.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je oogst wat je zaait is hier wel op zijn plek denk ik. Martinez vertoonde verwerpelijk gedrag op het WK en had alleen daarom al geschrapt moeten worden van de lijst met kanshebbers. De trofee voor beste keeper op het WK als een soort van geslachtsdeel voor je kruis houden lijkt me meer dan genoeg reden om zo'n besluit te nemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen