Sterkhouder van Excelsior droomt van Oranje: 'Ik weet dat ik een kans maak'

18 oktober 2023, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Stijn van Gassel hoopt ooit nog eens opgeroepen te worden voor het Nederlands elftal. Dat Nick Olij recentelijk zijn debuut maakte in de Oranje-selectie, geeft de keeper van Excelsior hoopt.

In gesprek met ESPN geeft Van Gassel toe dat hij droomt van Oranje. "Als kleine jongen was het een droom, maar nu al helemaal", begint de doelman. "Normaal gesproken wordt er alleen naar de keepers van topclubs gekeken, maar nu is de situatie anders. Dan weet je dat ze ook hier kunnen gaan kijken en dat je dus een kans maakt."

Artikel gaat verder onder video

Bondscoach Ronald Koeman kon de voorbije periode geen beroep doen op Justin Bijlow (blessure) en Mark Flekken (ziek). Het keepersgilde bestond daardoor uit Bart Verbruggen, Andries Noppert en Olij. "Je ziet keepers afvallen en dan weet je dat er altijd een kans is... Ik moet mezelf gewoon iedere week weer laten zien. Je moet geduld hebben, dat heeft Nick ook gehad. Hij heeft die kans nu met beide handen gegrepen. Ik moet geduld hebben en dan komt het vanzelf wel."

Van Gassel stond jaren onder de lat bij Helmond Sport alvorens hij in 2021 de overstap maakte naar Excelsior. In Rotterdamse dienst speelde hij in iets meer dan twee jaar tijd 86 wedstrijden. Daarin kreeg hij 149 doelpunten om de oren en hield hij 24 keer zijn doel schoon.

Verdient Stijn van Gassel een kans in Oranje?

Laden...
229 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

infielder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Even ophouden nu Olij zat er ook bij omdat media elke keer aan hem vraagt en aan bondscoach vraagt. Maar wat moet je met een keeper van Sparta of Excelsior kom op.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Omdat ze bij sparta of excelsior zitten zou je niet weten wat je ermee moet? Wat een slap argument. Hoeveel zijn er geweest die eerst in de 1e divisie speelden (of zeer laag eredivisie, met alle respect bijvoorbeeld volendam), toen naar een Nederlandse topclub gingen en binnen half jaar al in oranje speelden? Dat spel zat er al gewoon in, maar puur door de clubuitstraling zijn ze genegeerd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen