Vink zet vraagtekens bij Ajax-rol Van Gaal en Van Praag: 'Ik heb meer het idee...'

5 oktober 2023, 11:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Marciano Vink zet vraagtekens bij de manier waarop Louis van Gaal zich gaat bemoeien met de gang van zaken bij Ajax. In de uitzending van Voetbalpraat van woensdag gaat de oud-speler van Ajax en PSV in op de rol die de oud-trainer als adviseur van de Raad van Commissarissen zal gaan spelen.

Vink vindt het allereerst opvallend dat Van Gaal niet als commissaris wordt aangesteld in Amsterdam. "Die RvC komt volgens mij niet heel vaak bij elkaar, misschien zes of zeven keer per jaar", zegt Vink, "dus waarom zou hij geen zitting nemen en lid worden in plaats van een soort adviseursrol?", vraagt hij zich hardop af.

Artikel gaat verder onder video

Met het vertrek van Jan van Halst, die vanuit de huidige RvC naar voren werd geschoven als interim-algemeen directeur zolang Alex Kroes nog niet kan starten aan die functie, heeft Ajax geen 'voetbalman' meer als commissaris. Door de aanstelling van Van Gaal als adviseur is dat ook niet meer nodig, denkt Vink: "Die wordt toch overruled door Louis, dus waarom niet gewoon zitting nemen?", vraagt hij zich nogmaals af. Het argument 'gezondheid' (Van Gaal is recent opnieuw geopereerd aan prostaatkanker) is wat hem betreft niet steekhoudend: "Dan doe je dat toch via Zoom?"

Of Van Gaal nu als adviseur of commissaris zijn bijdrage aan Ajax wil leveren, Vink vraagt zich sowieso af of een dergelijke rol hem wel past, wat ook geldt voor Michael van Praag. Laatstgenoemde was tussen 1989 en 2003 voorzitter van de club en keert nu, met Leo van Wijk, terug als (president-)commissaris. Vink: "Volgens mij is dat een controlerend orgaan, maar ik heb nu het idee dat die twee meer een uitvoerend iets willen maken, waarbij zij meer worden betrokken bij beslissingen die in de club worden genomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij wil ivm met zijn gezond alleen deze functie en dan kan hij ook op momenten in Portugal zijn

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vink heeft gelijk

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dat Vink wel gelijk heeft. Tuurlijk Van Gaal moet zelf beslissen wat hij wegens zijn gezondheid wel of niet kan, maar hoeveel wordt er nu werkelijk van hem verwacht? De RvC heeft een controlerende rol, het is niet dat ze dagelijks of zelfs wekelijks aan het werk zijn. Het meeste werk is rapporten of verslagen lezen. Als hij niet in staat is om laten we zeggen 1x per maand een vergadering bij te wonen via Zoom dan moet je je afvragen of je hem er wel bij wil betrekken. Ook als adviseur.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Anders gaat vink zelf wat voor Ajax doen. Als hij het allemaal weet hoe t moet. Begint irritant te worden. Als bepaalde mensen wel iets willen doen . Wordt er gelijk weer negatief naar gekeken. Als degene denkt beter te weten hoe en wat doe dan zelf wat. Espn afzeikzender nr 1

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

O ja hoor het "broekje in het management Vink" weet alles goed te vertellen, alles lucht.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er moet niet alles geloofd worden van wat er gezegd en geschreven wordt, slechts dat 5 a 10 procent daar deel uit maakt. Laten ze maar met feiten komen ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen