Wim Kieft heeft grote twijfels bij Ajacied: 'Dit doet hij wekelijks, zou hij kleurenblind zijn?'

24 oktober 2023, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica Offside

Wim Kieft heeft zondagavond opnieuw met verbazing gekeken naar het spel van Josip Sutalo. De Kroatische verdediger kwam met torenhoge verwachtingen naar de Johan Cruijff ArenA, maar voldoet vooralsnog niet. Kieft vraagt zich bij Veronica Offside af wat er met de stopper aan de hand is.

Sutalo stond aan de basis van de 4-3 van FC Utrecht. Vlak nadat het spel hervat werd na een staking leverde de Kroaat de bal op kinderlijk eenvoudige wijze in. Vervolgens kreeg invaller Oscar Fraulo de bal en passeerde Diant Ramaj, waardoor Ajax opnieuw tegen een pijnlijke nederlaag aanliep.

Artikel gaat verder onder video

“Wat wil hij hier nou precies?”, vraagt Wilfred Genee zich af na het zien van de flater van Sutalo. “Misschien is hij een beetje kleurenblind, dat kan ook zomaar natuurlijk. Hij doet dit week in week uit”, reageert Kieft. “Iedereen zegt maar dat kwaliteiten heeft, maar waarom zie ik dat dan niet?”, vraagt de oud-spits zich hardop af.

“Ik denk dat hij iemand diep zag gaan”, reageert Wesley Sneijder. Kieft denkt dat Sutalo niet van het niveau-Ajax is. “Je hebt goede voetballers die slecht kunnen spelen, maar aan zulke spelers kun je wel altijd zien dat ze kwaliteit hebben. Maar bij Sutalo heb ik dat nog geen één keer kunnen zien.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kieft ziet het goed, ik heb het vertrouwen in Sutalo al verloren: angstig, onrustig, kan de druk niet aan. In de winter terug naar Zagreb via verhuur met optie tot koop. Kaplan staat in de wachtkamer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen