Bas Nijhuis deelt recordaantal kaarten uit binnen een kwartier bij Almere City - Ajax

12 november 2023, 15:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft zondagmiddag een persoonlijk record neergezet. De arbiter, die in Nederland niet bekend staat om het makkelijk geven van kaarten, zette direct de toon in het Yanmar Stadion en gaf binnen vijftien minuten vier gele kaarten. Dat deed de scheidsrechter nog nooit.

Tot dusver gaf Bas Nijhuis in dit Eredivisie-seizoen, waarin hij zes wedstrijden floot, dertien gele kaarten. De vier gele kaarten zijn er veel voor Nijhuis, die twee van die vier kaarten gaf voor een opstootje dat ontstond tussen Brian Brobbey en Damian van Bruggen. Joey Jacobs en Thomas Robinet waren de andere spelers die op de bon gingen. Het geven van vier gele kaarten binnen een kwartier is voor de scheidsrechter uit Enschede zelfs een persoonlijk record, want dat deed hij nooit eerder. Op X zijn de reacties op de arbiter van dienst niet al te positief. 

Artikel gaat verder onder video

Volg hier het liveverslag van het duel tussen Almere City en Ajax!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen