Hans Kraay jr. tipt Koeman: 'Dan is hij met kop en schouders de beste'

19 november 2023, 08:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Hans Kraay jr. vindt dat Justin Bijlow de ideale eerste keeper is van het Nederlands elftal. Hoewel de sluitpost van Feyenoord bij zijn club direct weer het vertrouwen kreeg onder de lat, hield bondscoach Ronald Koeman vast een Bart Verbruggen. Volgens de analist kan hij voor het EK in de komende zomer beter een andere keuze maken.

“Flekken, Verbruggen, Bijlow, Cillessen, Noppert”, somde Kraay jr. bij ESPN het aantal beschikbare keepers op voor het Nederlands elftal. “Ik denk gewoon dat als Bijlow een keer een jaar gewoon blessurevrij blijft, dat hij met kop en schouders de beste keeper is.”

Artikel gaat verder onder video

“Omdat hij een goede reflex heeft”, vervolgde Kraay jr. “Maar hij moet acht maanden fit blijven. Is het acht maanden naar het EK? Ja. Dat gun ik hem een keer. En dan is hij voor mij de beste en dan gaat hij vanaf maart alles keepen bij het Nederlands elftal.”

De reden om het keepersvraagstuk toch weer te bespreken, ondanks dat Verbruggen opnieuw de voorkeur kreeg van Koeman, was het moment na een klein uur voetballen, toen de keeper een schot niet goed verwerkte. “Dit ziet er niet goed uit”, oordeelde Kraay jr. over het foutje van Verbruggen.

Wie is voor jou de ideale eerste keeper van Oranje?

Laden...
256 stemmen
Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen