KKD-trainer is scheidsrechters spuugzat: ‘Geen club heeft arbitrage zo vaak tegen als wij’

13 november 2023, 14:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Tomasz Kaczmarek is helemaal klaar met de scheidsrechters in Nederland. De Poolse trainer is van mening dat zijn ploeg FC Den Bosch vrijdagavond, niet voor het eerst in dit seizoen, werd bestolen door een arbitrale dwaling van scheidsrechter Robin Hensgens. De arbiter wees in de eerste helft naar de stip wegens een vermeende handsbal van Den Bosch-middenvelder Gedion Zelalem.

Kaczmarek doet bij het Brabants Dagblad hoofdschuddend zijn verhaal. “Ik heb bij veel clubs in allerlei landen gewerkt, maar nog nooit bij een club die zo vaak kleine en grote beslissingen van de arbitrage tegen zich gefloten krijgt”, begint de 39-jarige oefenmeester. “Ik ben hier nu een half jaar en heb het gevoel dat er nul respect is voor FC Den Bosch.”

Artikel gaat verder onder video

Aan de hand van statistieken zijn de uitspraken van Kaczmarek enigszins te begrijpen. Den Bosch kreeg in de afgelopen jaren veertien penalty’s tegen, terwijl het er zelf geen één mocht nemen. “Dat kan toch niet? Misschien zijn de mensen in Nederland het gewend dat FC Den Bosch verliest. Dat het gewoon is dat wij zulke beslissingen tegen krijgen”, zegt de Pool.

Het optreden van Hensgens zorgt bij Kaczmarek voor grote ergernis. “Weet je, mijn gevoel zegt dat als er vrijdag in Emmen twee ‘grote clubs’ tegenover elkaar hadden gestaan, dat er dan niet voor een penalty gefloten was. En dat er veel meer dan drie minuten blessuretijd was bijgekomen”, zegt de trainer, die de vergelijking maakt met de wedstrijd tegen FC Groningen, waar liefst elf minuten blessuretijd werden gegeven terwijl Den Bosch een voorsprong verdedigde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen