Peter Bosz krijgt rechtse directe: 'Schaamteloos, arrogant en vooral gênant'

11 november 2023, 14:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sjoerd Mossou heeft zich gestoord aan uitspraken die Peter Bosz vrijdag deed over de regelgeving in de Keuken Kampioen Divisie. De trainer van PSV kan tot zijn grote ergernis Mauro Júnior en Armando Obispo geen minuten laten maken bij Jong PSV op het tweede niveau, omdat ze allebei 24 jaar zijn.

De revaliderende spelers Mauro Júnior en Obispo werden geboren na 1 januari 2002 en mogen daarom niet in actie komen voor Jong PSV. Bosz noemde het 'onvoorstelbaar' en 'te gek voor woorden' dat andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zulke regels hebben afgedwongen voor de Jong-ploegen.

Artikel gaat verder onder video

Bosz kreeg op sociale media al veel kritiek om zijn uitspraken en wordt ook aangepakt in de column van Mossou in het Algemeen Dagblad. “Nu mag iedereen schaamteloos voor zijn eigen parochie preken, ook Peter Bosz, maar vanuit een iets breder perspectief is het natuurlijk lachwekkende onzin”, schrijft de journalist.

Volgens Mossou is eerder het tegenovergestelde van wat Bosz beweert waar. “Het zou pas echt ‘te gek voor woorden’ zijn als de topclubs wél lukraak iedere speler mochten opstellen in de tweede profcompetitie van Nederland. Alsof die topclubs nog niet genoeg privileges hebben.”

Mossou stipt aan dat ondertussen de nodige ‘mooie’ clubs degraderen uit de Eredivisie of zich zorgen moeten maken om degradatie. Voor die clubs blijkt het vaak moeilijk om weer op te klimmen uit de Keuken Kampioen Divisie. “Wie zelfs in dat licht geen enkel oog heeft voor de basisprincipes van eerlijke competitie, kijkt uitsluitend naar zijn eigen belang. Dat is niet alleen arrogant, maar vooral gênant.”

Ben je het eens met Sjoerd Mossou?

Laden...
2358 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat een kletspraat van de Bosz. Nog meer voordelen halen als je al doet en hebt. 2e teams spelen al op maandag i.p.v. vrijdag. Zo kun je nog spelers mee laten doen, indien nodig, bij het 1e team. En hoe kom je op die gedachten hoe moeten we een geblesseerde speler weer fit krijgen??? Hoe zouden dat Twente, Feyenoord en andere doen die niet in de KKD spelen. Praat aub normaal dan met die onzin te komen of verdiep je eerst eens in de regels. Speel je maar extra vriendschappelijke wedstrijden, doet Feyenoord ook mister Bosz de president.

Gerrit Reinders
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

is de af spraak niet tot ?? of te wel onder 16/17.19.t/m24 dan ben je senior volgens de k n v b .toch

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen