PSV-fans halen opgelucht adem met straf na ongeregeldheden tegen RC Lens

10 november 2023, 19:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV is door de UEFA bestraft voor de ongeregeldheden tijdens de Champions League-wedstrijd tegen RC Lens. Voorafgaand en tijdens de uitwedstrijd in Frankrijk misdroeg een deel van de Eindhovense aanhang zich. PSV heeft een geldboete van 25.000 euro gekregen van de Europese voetbalbond.

Vorige maand ging het mis tijdens de uitbeurt tegen RC Lens. Een aantal PSV-fans sloopten stoeltjes in het uitvak en gooiden deze richting de Franse fans. Ook werd er gegooid met een brandend voorwerp richting de thuissupporters van Lens. Daartegenover zouden de Eindhovense fans bekogeld zijn met ketchup en andere vloeistoffen, waardoor het volgens eigen zeggen werd uitgedaagd.

Artikel gaat verder onder video

PSV moet de UEFA dus een boete van 25.000 euro betalen. Dat is niet de enige straf die de Eindhovense voetbalclub krijgt opgelegd. PSV krijgt namelijk ook nog een voorwaardelijke straf. Mochten er binnen twee jaar wederom wanordelijkheden ontstaan door PSV-supporters, zal het desbetreffende uitvak in de eerstvolgende Europese wedstrijd leeg blijven.

Menig PSV-supporter haalt opgelucht adem met de straf. Zij vreesden namelijk dat de aanhang niet welkom was voor de uitwedstrijd tegen Sevilla, die later deze maand op het programma staat. Betrokkenen kunnen gewoon naar deze wedstrijd toe. PSV is daarentegen níet blij met de boete en heeft zeven stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van de ongeregeldheden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo te zien heeft PSV niet alleen op het veld verloren, maar ook in de strijd tegen de UEFA. Misschien moeten ze hun supporters eens wat beter in toom houden

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

maar ze weten niet wat er van te voren is gebeurd! als je ziet dat er supporters van lens supporters vrouwen en kinderen van psv klappen verkopen! daar hoor je de uefa niet over!! en ik keur dat slopen niet goed maar vind de uefa wel slecht hierin!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen