Ronald Koeman zet kwaad bloed: 'Ik was stomverbaasd'

9 november 2023, 08:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De manier waarop Ronald Koeman Ajax-aanvaller Brian Brobbey aanpakte maandagavond heeft kwaad bloed gezet bij journalist Johan Inan. Hoewel hij zich deels kan vinden in de inhoudelijke kritiek van de bondscoach, is de manier waarop volgens hem ongepast en niet effectief.

“Ik was stomverbaasd toen ik Koeman zo tekeer hoorde gaan tegen Brobbey”, vertelde de Ajax-wachter in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Dat was ook niet slim. Brobbey is toch wel een trotse jongen. En ook wel populair in de kleedkamer van Ajax en ook al wel bij Oranje. Is het nou dé manier om hem zo aan te pakken en en plein public zo hard aan te pakken?”, vraagt Inan zich hardop af.

Artikel gaat verder onder video

De journalist denkt in elk geval absoluut van niet. “Je kunt het vinden. Ook ik verbaas me soms wel hoe onrustig hij voor het doel is. En dat hij elke keer als hij moet afronden, op de grond valt als hij een-op-een met de keeper komt. Maar ga dan intern tekeer”, vond Inan. “Of tekeer... Neem hem apart en schud hem wakker. Daarmee haal je veel meer het goede in hem boven, denk ik.”

Koeman maakt dan ook een slechte beurt, vond Inan. “Misschien wilde hij het anders verwoorden. Maar ook de timing was ongelukkig: Ja, Brobbey heeft veel kansen gemist. Maar je kunt het ook omdraaien. Juist in Oranje hebben we problemen in de spits en zijn we misschien wel aangewezen op Brobbey. Ik zie juist ook een Brobbey die stappen maakt.”

Daarbij keek Inan niet alleen naar bijvoorbeeld zijn kopkwaliteiten die verbeterd zijn. “Maar ook fysiek maakt hij stappen. Voorheen was het wachten op een volgende blessure, als hij die wedstrijden achter elkaar speelde. Maar hij houdt het nu ook uit tot het einde. En hij toont intrinsieke motivatie. En zo iemand zet Koeman dan in het openbaar te kakken. Dan moet je hem toch iets anders benaderen.”

De uitspraken van Ronald Koeman waren...

Laden...
1660 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Moby
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Brobbey is gewoon een matige voetballer, en als spits komt hij veel te veel tekort. Ik begrijp Koeman wel

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

brobbey is vooral sterk maar verder heeft hij heel veel kansen nodig om een doelpunt te maken.

Nasalis
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Brobbey is net zo wendbaar als ik. Geen wonder dat hij bij RB Leipzig niet aan spelen toekwam. Die hadden er wel zicht op,

Henk Woudstra
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Schoenmaker blijf bij je leest en bemoei je niet met de bondscoach. Hij bemoeit zich ook niet met jouw slechte en kwetsende journalistiek. Je ondergraaft en het is weer typisch Nederlands. Walgelijk en verwerpelijk.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ach, misschien is het Nederlands elftal niet zo goed als we altijd denken. Als we op een toernooi niet goed in elkaar zitten, vliegen we er in de eerste ronde uit, of als alles klopt en we hebben een of meerdere speler(s) van wereld niveau, er is geen gezeik en iedereen is gemotiveerd, worden we tweede of derde. Wat dat betreft hoort Brobbey wel in Oranje.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Brobbey hoort niet in Oranje en een bondscoach hoort zo niet te spreken over een voetballer. Dergelijke teksten hou je binnenskamers

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen