Ajax gaat nieuwe trainer spoedig presenteren: ‘De boel is in een stroomversnelling gekomen’

18 mei 2024, 08:38
Foto: © Imago

Ajax is nog dichter bij de komst van Francesco Farioli gekomen, zo weet Voetbal International zaterdagochtend te melden. De Amsterdammers hopen de 35-jarige trainer volgende week officieel te presenteren in de Johan Cruijff ArenA.

VI weet dat Ajax zo goed als rond is met de Italiaanse oefenmeester van OGC Nice. Door resultaten van de Franse club lijkt een akkoord dichter bij te zijn gekomen. “Nu Nice zich niet meer kan plaatsen voor Champions League-voetbal zou de boel in een stroomversnelling terecht kunnen komen”, zo meldt Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Het medium weet dat het ‘een kwestie van tijd is’ totdat Ajax en Farioli de overgang officieel maken. De trainer ziet een trainerschap bij Ajax in ieder geval wel zitten. Nadat Nice komend weekend de uitwedstrijd tegen LOSC Lille speelt, hopen beide partijen eruit te komen. Wat de vraagprijs voor Farioli is, is nog niet bekend.

Het is ook nog niet bekend hoe de Amsterdammers de technische staf gaan invullen voor aankomend seizoen. “Idealiter neemt Farioli zijn volledige staf mee naar Amsterdam, maar die kans is klein”, meldt VI minder goed nieuws voor Ajax. Volgens het wekelijkse magazine heeft de Amsterdamse club een rol voor Dave Vos in gedachten. Verder zoekt de nummer vijf van de Eredivisie naar een assistent met het ‘Ajax-DNA’.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Het is een ongeschreven wet dat je vandaag nooit met zekerheid kan verwachten, vaststellen, weten wat de dag van morgen brengt, zo ook met de eventuele aanstelling van Farioli. Wat mij opvalt is dat omdat hij hoogstwaarschijnlijk de nieuwe coach van Ajax wordt dat er nu al zoveel meningen over wat hij gaat presteren, van vooral niet-Ajaxsupporters gegeven worden. Over het algemeen zijn de meningen van de Ajaxsupporters op een enkele na hierover neutraal, maar opvallend is dat reacties van de niet-Ajaxsupporters grotendeels gereserveerd met een negatief ondertoontje zijn, zij laten zich echt kennen, misschien omdat zij vrezen dat Ajax misschien weer sterker terug gaat komen. Het is merkwaardig, omdat hun ploeg(-en) zelf qua spelers en coaches nog met de voorbereidingen zijn, ik zou hen willen adviseren om zich daarmee bezig te houden, want de krachtsverhoudingen zullen bijgesteld worden en anders als dit seizoen zijn. Ik hoor niks tot weinig over Utrecht, PEC, Go Ahead om maar enkele clubs te benoemen, maar ja het gaat over Ajax hè.

gtsb
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

😭😭😭😭. Oftewel iedere niet ajacied moet zijn of haar mond houden . En alle ajacieden zijn heilig . Meneer krotje wil dat deze site zijn site wordt waar hij bepaald . Probeert dat steeds weer met behulp van,en veel zielig gedoe Nou kerel dit is een site voor iedereen . Dit is gewoon weer haat zaaien. Hetgene waar jij mensen van beschuldig doe je gewoon zelf het meest . Als het een rotzooi is bij een topclub (en dat is ajax wel en fc u en pec niet toch?!)dan is dat nieuws . Dan krijg je reacties . Reacties die jij als fan niet leuk vindt . Jij kan daar absoluut niet tegen . Verder heb jij het voor elkaar dat mensen niet eens haat hebben tegen ajax,maar wel aan jou en je accounts. En expres dingen zeggen . Maare veel plezier met je nieuwe trainer wie het ook wordt . Ik denk niet dat jij begrijpt wat mensen echt bedoelen . In de huidige situatie /organisatie is alles een gok . En zeker een relatief onervaren coach . Nou dat is erg als mensen dat zeggen .

jurgen😎
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

@krotje Weet je zn speelstyle?

KROTJE
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Jurgen, wat ik hier en daar gelezen en over gehoord heb o.a. van de analisten van Voetbal International is het bij Nice zwaar defensief, niet veel doelpunten. Maar het huidige voetbal is van schouwspel veranderd in resultaatvoetbal. Met een slechte finale of wedstrijd en 1 doelpunt verschil kampioen of winnaar worden of zijn telt tegenwoordig meer dan mooie slaloms als die van Ibrahimovic tegen NAC (?), Pavlidis bij Willem 2, prachtig doelpunt van Cruijff tegen ADO. Nogmaals Jurgen, alles eerst zien dan kwalificeren.

KROTJE
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Zoals verwacht daar is mijn -stalker- GTSB-met zijn KTSS. Spaar de moeite ik lees je halfgare reacties niet eens, inhoudelijk totaal mallotig.

Kramer
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Ag Krotje, denk dat de meeste van die zogenaamde analisten nooit de wedstrijden van Nice hebben bekeken. Kijk beide wedstrijden tegen PSG even terug, dan wordt je wel vrolijk hoor.

gtsb
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ik denk dat jullie ook niks hebben gezien van nice . Verder krotje zegt je reactie weer genoeg . Wederom geen weerwoord op feiten . En wild om je heen slaan met van alles . Iedereen is je vijand 😭😭😭

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Aha daar is ie weer mijn -stalker- gtsb met zijn KTSS, jouw reacties lees ik niet meer, voor mij totaal onbelangrijk, anders gezegd: waardeloos.

KROTJE
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ik heb ze wel gezien, vooral die laatste tegen de topploeg PSG, die combinaties waren een lust voor het oog, zelfs een Marquinhos werd er gek van.

balletje rond
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Frank de Boer is jullie man in Amsterdam

Kramer
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Zelfs de jeugdelftallen willen hem niet

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Frank de Boer is de man van mevrouw De Boer balletje.

Ajeto!
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Helen de Boer

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ok dank voor je aanvullende informatie.

Ajeto!
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Zou het dan toch Allegri worden? Over een stroomversnelling gesproken. Hoofdtrainer bij Juve. Krijgt rood. Wint de beker en staat de volgende dag op straat door dat idiote gedrag

KROTJE
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ajeto, Effe off the record, die Allegri is toch een ervaren coach in zware competities.

Ajeto!
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ervaren ja, maar hij is nog niet buiten Italië geweest. Zowel als voetballer niet en als coach ook niet. Maar als coach met AC Milan de Serie A en de supercoppa gewonnen. Bij de oude dame 5x de Serie A, de coppa 4x en de supercoppa 2x

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ok Ajeto !

QuarlonK
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ik ben wel benieuwd wie het uiteindelijk wordt. Misschien komt er nog wel verrassende naam. In ieder geval goed dat bijtijds een trainer gepresenteerd wordt. Hoop dat dat bij mijn cluppie ook snel gebeurt

Blackie
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

wat er ook gepeculeerd wordt er is maar een klein groepje " toevallig binnen ajax "die echt weet hoe de stand van zaken is. Dus mensen nog even geduld, en dan kunnen jullie echt los gaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen