Twee Ajax-spelers nog onzeker voor duel met Vitesse: 'Moeten morgen afwachten'

24 november 2023, 16:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ajax - YouTube

Ajax-trainer John van 't Schip heeft nog twee twijfelgevallen in zijn selectie voor het Eredivisieduel met Vitesse van zaterdagavond (21.00 uur). Achter de namen van spits Brian Brobbey en centrale verdediger Josip Sutalo staat nog een vraagteken, vertelt de trainer vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

Meerdere spelers zaten de afgelopen tijd in de lappenmand, maar Van 't Schip kon een aantal positieve ontwikkelingen melden. "Met Steven Bergwijn en Steven Berghuis gaat het goed", steekt de oefenmeester van wal. "Ahmetcan Kaplan en Silvano Vos spelen vanavond (vrijdag, red.) met Jong Ajax", vervolgt hij. Ook doelman Gerónimo Rulli, die op de eerste speeldag van dit seizoen geblesseerd uitviel tegen Heracles Almelo, keert terug bij de wedstrijdselectie, maar Diant Ramaj zal tegen de Arnhemmers gaan spelen, onthulde Van 't Schip alvast.

Artikel gaat verder onder video

Het meespelen van Sutalo en Brobbey is nog onzeker, moet Van 't Schip de verzamelde media meedelen. De Kroatische verdediger, die eerder deze week nog in verband werd gebracht met een winters vertrek naar Atalanta Bergamo, speelde zaterdag met Kroatië nog de volle 90 minuten in het EK-kwalificatieduel in en tegen Letland (0-2 winst), maar kwam niet ongeschonden uit de strijd. Ook Brobbey, die zich geblesseerd afmeldde bij het Nederlands elftal, is nog niet geheel terug: "We zullen morgen moeten afwachten", aldus Van 't Schip.

Ajax begint als nummer twaalf van de Eredivisie aan het treffen met Vitesse, dat helemaal onderaan staat en afscheid nam van trainer Phillip Cocu. In de Johan Cruijff ArenA 'debuteert' clubicoon Edward Sturing op de bank: hij neemt al voor de zevende (!) keer in de afgelopen 24 jaar de honneurs waar op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen