Van Hanegem roept Kraay tot de orde na complimenten voor smaakmaker Ajax

11 november 2023, 13:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem vindt de loftuitingen richting Ajax overdreven. De Amsterdammers wonnen de afgelopen twee wedstrijden in de Eredivisie en boden donderdag in de Europa League aardig partij aan Brighton & Hove Albion, dat echter wel met 0-2 won.

Van Hanegem noemt de complimenten voor Branco van den Boomen als voorbeeld. De middenvelder ontbrak donderdag door een blessure, maar kreeg met name complimenten voor zijn optreden tegen sc Heerenveen (4-1 zege)

Artikel gaat verder onder video

“Ik hoor Hans Kraay dan zeggen: ‘Die Van den Boomen heeft zo’n geweldig crosspass! Crosspass, crosspass, geweldig!’ Dan denk ik: luister nou, het is gewoon een bal die je naar een vrijstaande speler moet spelen. Is dat nou iets bijzonders? Ik denk van niet. Maar het blijkt wel zo te zijn”, zegt Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast.

Ajax lijkt aan de (iets) betere hand, maar de clubicoon van Feyenoord vindt de complimenten overtrokken. “Ze doen gewoon iets normaals en dan wordt gezegd dat ze weer heel goed bezig zijn. Die gasten kunnen allemaal heel aardig voetballen. Dat is toch gewoon zo? Wat een mafkezen, denk ik dan. Het is wat anders als ze allemaal niet zouden kunnen voetballen, maar dat kunnen ze wel.”

Met afgunst hebben de opmerkingen van Van Hanegem niets te maken. In Europees verband hoopt hij bijvoorbeeld dat Ajax al zijn wedstrijden wint. “Ajax, PSV en AZ moeten gewoon winnen voor de coëfficiëntenlijst, willen we mee blijven doen. Ze moeten alleen niet winnen van ons (Feyenoord, red.). Voor de rest mogen ze winnen.”

Ben je het eens met Willem van Hanegem over Branco van den Boomen?

Laden...
1048 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Van Hanegem wordt (is) een beetje een zuurpruim aan het worden.

Allback
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Vam Hanegem heeft gelijk. Vroeger werd je bewierookt als je een supertalent was bij Ajax nu als je een paar goede crosspasses geeft. Wil niet zeggen dat Van den Boomen het niet goed kan, maar dat mag bij een club als Ajax niet een reden zijn dat je tot de beste spelers behoort.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Maar waarom gaat Van Hanegem zich druk maken over Ajax(-spelers). Laat hij zich maar met Feyenoord bezig houden. Ik ken ook wel een paar spelers van die club die middelmaat zijn. Nu is het nog Hosanna Hosanna met 010, maar succes is beperkt houdbaar Willem. En zoals Van Hanegem in dat programma van Harry Mens zich presenteert getuigt ook van onterechte arrogantie.

boyke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ook daar zegt hij zat over als er een niet goed is mister Krotje. Als er iemand eerlijk is en kijk op het spelletje heeft is het van Hanegem wel die enorm veel bereikt heeft. Daar kun jij nu nog enorm veel van leren als je tenminste ooit een bal aan je voet hebt gehad.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Boyke, andere clubs buien Feyenoord zitten niet te wachten op gezwam van een Feyenoord icoon. Nou ja icoon. Als de gebroeders Van der Kerkhof over spelers van Feyenoord het ook doen dan irriteert het jou toch ook zo of niet ? Trouwens: Van Hanegem id een voetballer van voor Messi en Ronaldo en Chiellini en Pirlo. Het voetbal uit de 70erjaren is niet meer hetzelfde als van latere tijden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dom maar wel juist, sorry voor je onvermogen om de dingen zuiver e kunnen zien gast.

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Van Hanegem wordt geen zuurpruim, van Hanegem is een zuurpruim

boyke
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zag hem net in de supermarkt nog bij de potjes zure augurken staan en dacht dat jij er naast stond bij de zure Amsterdammertjes.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hahaha mooi man.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Van Hanegem moet gewoon bij de hangouderen zeiken en stoer doen. Wat weet die man nou nog van modern voetbal. 70 plussssss.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Willem heeft helemaal gelijk. branco raakt ook een keer twee ballen goed en het is meteen de verlosser. Gewoon een middelmatige voetballer die het een beetje hoog in zijn bol heeft met zijn armbewegingen. Zo van jij daarheen en jij daarheen. Als je maar druk doet dan lijkt het ook wat. Kinderhand is gauw gevuld daar.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ach ja Branco is net zo goed als Wieffer of Zerrouki.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen