Ajax op hilarische wijze aangepakt na bekerafgang: ‘Vernederd door lullo’s’

23 december 2023, 11:30
Foto: © Imago

Sjoerd Mossou heeft in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad de spot gedreven met de historische afgang van Ajax. De Amsterdammers werden donderdagavond door de amateurs van USV Hercules uit de KNVB Beker geknikkerd. Dat zorgde voor verbazing in de voetbalwereld, maar ook voor de nodige hilariteit. “Vernederd door lullo’s”, luidt de titel van de column van Mossou.

“Is er ooit in Nederland een gekkere wedstrijd gespeeld dan deze?”, begint de journalist zijn column. Hercules rekende donderdagavond op krankzinnige wijze af met Ajax in de beker door met 3-2 te winnen van de Nederlandse recordkampioen. “Wat de vernedering voor Ajax nog groter maakte: de vrolijk hossende mix van kakkertjes, bakfietsmoeders, yuppen, cricketers, keurig gekapte kinderen, corpsballen en bebrilde huisartsen op de tribune”, schrijft Mossou.

Artikel gaat verder onder video

Tim Pieters werd met twee doelpunten de grote held namens de derdedivisionist. “Een jongen zo studentikoos dat hij elke zaterdagavond op een doorzakbank tussen de lege pizzadozen bier zit te zuipen, ‘hé lullo’ roepend naar zijn vrienden.” Ook om andere spelers kon Mossou lachen. “De keeper heette keurig Pepijn – en na rust kwam er een spits in het veld met de weergaloze naam Storm Streng: duidelijk geen ouders uit Ondiep.”

De rijkste club van Nederland werd volgens Mossou verslagen door ‘een veredelde Utrechtse studentenvereniging waar je ook cricket en tennis kunt spelen’. Het is nog maar de vraag wat er bij Ajax gaat gebeuren na het bekerdebacle. Volgens Het Parool wil de club in de winterstop afscheid nemen van enkele tegenvallende spelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ach Sjoerd Ajax dacht een meegaand meisje te daten, maar liep een blauwtje. Niks aan te doen, de Beker gaat sowieso naar Alkmaar verwacht ik.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

En dat het er zich laat aanzien wordt het AZ, helemaal simpel. Sorry.

Nicol4s
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Wow, dat is nogal een vernedering voor 's lands rijkste club! Misschien moeten ze maar eens wat minder investeren in dure spelers en meer in hun jeugdopleiding.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ach er is een verschil om door Mossou of door Messi vernederd te worden lijkt me. Wil je weer de grootste club van Nederland zijn dan moet je investeren. Deze generatie jeugd van Ajax, in elk geval die van Jong Ajax heeft veel verbeelding valt mij op. Ze worden door hun zaakwaarnemers en door inferieure "analisten" in de media gek gemaakt met wensdromen. De jeugd (met rijbewijs) van Ajax rijdt al in dure Ajaxwagens en wordt net als de jeugd in de samenleving zwaar gepamperd, is mentaal kwetsbaar en weinig vechtlust.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

krotje effe mijn analyse : een slap arrogant Ajax dat op zn sloffen liep te voetballen. 1ste doelpunt Avila gaat als een fje de bodycheck aan die verliest hij , daarna moet ie als een klein kind achter die amateur aanrennen die gewoon de 16 inloopt en een assist afgeeft terwijl Taylor helemaal niks deed stond in de 16 er maar naar te kijken . Daarna komen er 2 a 3 aanvallen van Ajax waar letterlijk iedereen vooruitloopt en niemand rekening houd met een counter. Daarna krijg je hem bijna de 2-0 55ste minuut sutalo levert zo ongelooflijk dom een pass in met niemand achter hem, weer dat stukje iedereen mee in de aanval niemand houd rekening met een counter . Hato die voor zn leven moet rennen en in de 16 gewoon als een klein kind weggeduwd van de bal door Vermeulen om ruimte te maken om aan te leggen voor het schot.. kan toch niet je bodychecked toch in dit soort situaties???? 65min . Gaaie de allerslechtste rechtsback die ik ooit gezien heb bij Ajax hoofd schuldige aan de 2-0 loopt als een amateur mee ipv te duwen en storen geeft ie Pieter alle ruimte wordt weggekapt en ja hoor 2-0 die Gaaie is zooooo slecht . Dan komt Ajax 68 min leuke aanval brobbey past de 16 in schot niks ok . 72 min die centrale verdediger van Ajax ik weet niet hoe deze man de bal wil controleren maar gaat fout weer counter voor hercules en dan heeft ajax geluk dat die aanvallers van Hercules amateurs zijn anders was het 3-0 geweest. 82 min 2-1 Ajax dan zie je hoe simpel je kan spelen steekpass Brobbey loopt goed erop en schiet hem er simpel in . Na 80 minuten he.... daarna 88min de 2-2 bijna zelfde makkelijke mooie steekpass 2-2 . Daarna doet ajax eigenlijk weinig en 92min die kopbal tja 50 50 als je die wint maar ok valt beetje gelukkig voor de benen van Hercules. Conclusie geen leiderschap in het elftal geen verdediging dat zeer slecht staat en niemand van de middenvelders die bereid is met balverlies mee te rennen naar achteren. En de assistent trainer die ik weet niet wie hij is en wat zn plan was maar diehadden ze gelijk op Schiphol moeten afzetten na het verlies en ook niet dat gare interview moeten laten doen want die man kraamt alleen onzin uit.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Enof die 2.3 miljoen pijn deed bij celtic is gewoon serieus geld hoor je zou het maar als extra op een salaris van een speler kunnen zetten om hem toch over de streep te halen. Nu hoor ik verkoop deze winter nou ben benieuwd. Als je wat kan wegdoen en wat leuks fris kan terughalen zou de rare smaak mischien nog een beetje weggespoeld kunnen worden als je een paar wedstrijden wint en die conference league minimaal halve finale haalt.... heb je nog een leuk iets om naar uit te kijken .

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Jurgen, met je analyse heb je gelijk, alleen deze Ajaxselectie moet niet serieus genomen worden, deze selectie dan hè niet de club AFC Ajax. Als objectieve Ajacieden calculeren wij een verlies van Ajax bij elke wedstrijd in en na de eerste helft met 1-0 voor Hercules de rust in te gaan hielden wij er ook al rekening met een eventueel verliespartijtje mee, want van deze droevige selectie kan je alles verwachten, zoals gelijke spelen tegen Almere City en PEC thuis. Tegelijkertijd weet niemand vooraf aan een wedstrijd hoe een einduitslag gaat worden en op een kinderlijke lullige manier een wedstrijd te verliezen dat overkomt zelfs de grote favoriet Feyenoord tegen een Europees onderdeurtje als Celtic en dan denk ik hierbij terug aan het inkoppertje bij de 'lege' 2e paal van Gustaf Lagerbielke, weg 2,3 miljoen en aanzien natuurlijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Nou ja ach wat die 2,3 miljoen betreffende Feyenoord verdiende al iets van 37 miljoen door deelname geloof ik, maar het is meer dat het verwachtingspatroon van de supporters van Feyenoord tegen Celtic heel erg hoog was, terug denkend aan de enquete-uitslag hier op FC onderaan het artikel voorafgaand aan de wedstrijd tegen Celtic en ook aan de reacties te lezen. Wat ik erger dan die 2,3 miljoen vind is het aanzien van de landskampioen van Nederland, zeker omdat na het verlies van Celtic in de Kuip de Schotse sportmedia over het algemeen Feyenoord toch niet veel soeps vonden herinner ik me en helaas werd hun mening door de wijze waarop Celtic de wedstrijd won voor hen bevestigd.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

klopt we dachten ook ik ook dat we wel zouden winnen van Celtic ja de media was hard en terecht maar goed mischien kunnen we Roma verslaan en wat moois neerzetten als de juiste versterkingen komen en het geluk een beetje meezit.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Jurgen, ik respecteer andere clubs dan Ajax ook en ik hoop dat 010 Mourinho een mentale klap kan toedienen, want zoals hij Slot denigrerend omschreef dat kon niet. Maar het is afwachten hoe het 'nieuwe' Feyenoord gaat worden met al die afwezigen en misschien ook de vertrekkende spelers. Wat Ajax aangaat, dit seizoen is wat mij betreft nu al verloren, misschien een 4e plaats (wensdroom) ? Ook de Conference league zal een fiasco worden verwacht ik, maar wij zullen het wel zien. Ik verheug me in elk geval wel op het nieuwe seizoen en op de vernieuwde selectie. Een goede keeper hebben wij al in huis in elk geval. Ik zou graag Olij er bij willen hebben, Olij is voor mijn gevoel een Ajaxkeeper.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen