Drie Ajax-spelers op weg naar uitgang na ongekende bekerblamage

23 december 2023, 09:06   Bijgewerkt: 23 december 2023, 09:12
Foto: © Imago

Het is nog maar de vraag of Georges Mikautadze, Gaston Ávila en Carlos Forbs in 2024 nog spelers van Ajax zijn. Het drietal werd afgelopen transferzomer door Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald en valt tot dusverre behoorlijk tegen. Volgens Het Parool komen de Ajacieden in de winter alweer in aanmerking voor een vertrek.

“Het is de vraag of Ávila, Forbs en Mikautadze in de tweede seizoenshelft nog spelers van Ajax zijn”, begint het dagblad. “De club wil na de dramatische transferperiode van afgelopen zomer schoon schip maken, waarbij het drietal in aanmerking kan komen voor een vertrek”, valt er verder te lezen in Het Parool.

Artikel gaat verder onder video

Vanwege de Fifaregels is het echter lastig om onlangs aangekochte spelers weer te verkopen. “De Fifa schrijft voor dat een speler in één Europees seizoen voor slechts twee clubs mogen spelen. Verhuren of terugverkopen aan hun oude club is een optie”, luidt de regel. Dat houdt in dat Mikautadze en Ávila alleen terug mogen keren naar hun oude club of een overstap mogen maken naar een ploeg buiten Europa.

Forbs speelde dit seizoen alleen voor Ajax, dus hij mag wel binnen Europa verkocht worden. Na het historische dieptepunt lijkt er volgens Het Parool geen perspectief meer te zijn voor dit drietal bij Ajax. De Amsterdammers verloren afgelopen donderdag van USV Hercules (3-2), de nummer tien van de Derde Divisie A.

Moet Ajax in de winter afscheid nemen van dit drietal?

Laden...
3614 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Niet alleen die drie spelers er lopen er nog een paar die daar niets te zoeken hebben en geen meer waarde toevoegen aan het team

Jan Corver
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Verder mogen Tahirovic, Taylor en Rensch van mij ook weg, die zakken te vaak door de ondergrens. Het zou goed zijn als het vizier vooral op de Jeugd gericht wordt, Er zijn al flink wat spelers uit Jong Ajax die minuten maken in het 1e elftal, maar vooral in O-18 zitten toekomstige toppers. Deze winterstop enkele gerichte aankopen doen voor verdediging én middenveld lijkt mij echt wel nodig. En zet Kaplan nu eens op de rechtsback plaats, en O Ja, stuur die assistenten van v/t Schip a.u.b. NU meteen weg, die kunnen er echt helemaal niks van.

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Beste Jan, ik zag en zie hetzelfde als jij. Sutalo, Bergwijn, Berghuis, Gorter mogen ook weg en wat mij betreft ook Brobbey. Onder 18 heeft betere talenten dan bij Jong. Ook onder 17: Emre Ünüvar b.v. En ja en die assistenten mogen ook weg, ik ben teleurgesteld in Maduro die als analist ook zijn praatjes heeft (gehad). Olij mag er bij komen.

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Het is duidelijk dat Mikautadze, Ávila en Forbs niet aan de verwachtingen voldoen bij Ajax en waarschijnlijk zullen vertrekken in de winter, maar hopelijk hebben ze wel de drive getoond zoals Gaaei deed in de wedstrijd tegen USV Hercules

real8madrid
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Het is belangrijk dat Ajax schoon schip maakt na de dramatische transferperiode van afgelopen zomer en zich richt op spelers die wel bij de club passen. Het is begrijpelijk dat het lastig is om onlangs aangekochte spelers weer te verkopen, maar er moet gekeken worden naar oplossingen binnen de Fifaregels.

CG
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

De rest moeten ook oprotten, maar van 't Schip wil er daarvan weer twee houden bij Ajax. Wie dat zijn weet ik niet !!

KROTJE
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Ramay, Van den Boomen alstublieft.

CG
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ramaj moet (zeker) blijven. Ik denk dat van 't Schip hem zeker wil behouden !!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

en Gaaei? mag die blijven????

Henny Nix
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Naast de 3 genoemden rijzen mij ook al de haren te berge als ik die Satulo steeds achtrrin zie blunderen. Ballen inleveren, slecht pasen, debet zijn aan vele tegendoelpunten. Bij Telstar zal hij wie weet wat meer kunnen tegenhouden!

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Mijn niet te bevestigen aanname is dat Sutalo af en toe bewust slecht speelt, zodat hij misschien terug naar Zagreb kan in deze winterstop. Hij is niet senang bij Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen